Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:07 23 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluarea acordului cu FMI Guvernul şi BNR merg la Bruxelles fără participarea Preşedinţiei

ro

11 Sep, 2014 16:27 744 Marime text
Săptămâna viitoare va ave aloc următoarea evaluare a acordului cu FMI. Pentru acest eveniment, reprezentanţii Guvernului şi cei ai BNR vor merge la Bruxelles fără participarea Preşedinţiei, informează Mediafax. Discuţiile vor avea loc în premieră în afara ţării şi fără participarea Preşedinţiei, a partidelor politice sau a sindicatelor, potrivit programului.

Decizia vine în contextul intern al campaniei electorale, deoarece nu se doreşte ca discuţiile să fie folosite în scopuri politice, fiind mai degrabă discuţii tehnice. Negocierile de la Bruxelles vor fi foarte concentrate, pe parcursul a patru zile, începând de marţi, 16 septembrie, şi până vineri, 19 septembrie.

Delegaţia FMI va fi condusă de Andrea Schaechter, cea a CE de către Istvan Szekely, iar delegaţia Băncii Mondiale de Elisabetta Capanelli, directorul de ţară pentru România şi Ungaria.

Guvernul României va fi reprezentat, potrivit programului actual, la nivel de miniştri, dar nu este exclus ca la ultimele discuţii, din 19 septembrie, să participe şi premierul Victor Ponta, mai scrie Mediafax.

Banca Naţională a României va fi reprezentată la nivel de conducere de către guvernatorul Mugur Isărescu, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu şi viceguvernatorul Cristian Popa. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii