Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:27 12 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Estrella Ştefănescu, şef serviciu în CFR, reţinută de DNA

ro

18 Feb, 2015 20:17 842 Marime text
Estrella Ştefănescu, şefa Serviciului urmărire transporturi din CFR, a fost reţinută de procurorii anticorupţie, fiind acuzată de luare de mită pentru favorizarea unor firme la licitaţii, informează Mediafax.

Ştefănescu a fost audiată astăzi la DNA, într-un dosar în care oficiali din Ministerul Transporturilor şi din CFR sunt suspectaţi de luare de mită pentru favorizarea unor firme la licitaţii, printre care cele controlate de oamenii de afaceri braşoveni Iorgu Ganea şi Costel Comană, în special operatorul de transport feroviar Regiotrans.

Alături de ea au mai fost aduşi la DNA pentru audieri Fostul director CFR Braşov Costache Nicolau, Claudiu Dumitrescu, director al Direcţiei Feroviare din Ministerul Transporturilor, şi directorul Regiotrans, Florin Hădărean.

Într-un comunicat transmis miercuri dimineaţă, Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa că procurorii fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în domeniul transportului feroviar privat de călători şi subvenţiilor, infracţiuni comise în perioada 2008 - 2013.

Procurorii au făcut în acest dosar, miercuri, percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Braşov şi Ilfov, la 19 adrese, inclusiv la Ministerul Transporturilor, Compania Naţională CFR, Regionala CFR din Braşov şi mai multe firme, printre care RC CF Trans SRL Braşov.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, obţinute de MEDIAFAX, din august 2010 şi până în prezent, funcţionari publici din Ministerul Transporturilor şi Companiei Naţionale CFR SA au săvârşit fapte de corupţie, favorizând operatorul privat Regiotrans, firmă controlată de Iorgu Ganea şi Costel Comană, care a încasat în 2011 subvenţii de 182,96 milioane de lei, reprezentând 81% din totalul veniturilor acestei firme pe anul respectiv.

Estrella Ştefănescu ar fi favorizat firmele celor doi oameni de afaceri pentru preluarea multor trasee de la CFR Călători, pentru care aceste firme încasau subvenţii. Pentru a-i favoriza, ea le-ar fi pus la dispoziţie celor doi oameni de afaceri informaţii despre societăţile concurente, astfel că ei ştiau exact ce oferte să facă pentru a câştiga licitaţiile. Cei doi au câşigat contractul de închiriere integrală a infrastructurii de pe raza Regionalei CFR Timişoara cu firma lor SC RC CF Trans SRL Braşov.

Pentru aceste favoruri, Ştefănescu ar fi primit de la cei doi oameni de afaceri card de combustibil pentru mii de kilometri, revizie la maşina sa Audi, anvelope, o bicicletă, cazare gratuită pentru ea şi fiica ei la pensiuni, telefoane mobile de ultimă generaţie, un laptop performant, dar şi bani ca să meargă la o nuntă în familie, spun anchetatorii În plus, copiii ei au fost angajaţi formal, pe perioada verii, controlori de bilete pe ruta Bucureşti - Constanţa pe care operează curse firma privată Regiotrans, au mai spus sursele citate.


Sursa: Mediafax
Sursa foto:observatorulph.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii