Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial. Spitalul Judeţean Constanţa va fi dotat cu echipamente de radioterapie, necesare pentru tratarea pacienților cu afecțiuni oncologice

ro

09 Nov, 2017 15:02 2481 Marime text
Spitalele Județene Constanța, Galați și Baia Mare, Institutul Oncologic București și Spitalul Universitar de Urgență Elias vor fi dotate cu echipamente de radioterapie, necesare pentru tratarea pacienților cu afecțiuni oncologice, informează Agerpres.ro.  
 
În acest sens, joi, la Guvern, a avut loc ceremonia de semnare a contractelor pentru dotarea cu sisteme complete de radioterapie a celor cinci unități. Contractele au fost semnate de ministrul Sănătății, Florian Bodog, și de Jaroslaw Lange, reprezentant al companiei Elekta Limited UK, furnizor al echipamentelor medicale.

Prezent la ceremonia de la Palatul Victoria, vicepremierul Marcel Ciolacu a declarat că este pentru prima oară când România investește în radioterapie. "Acestea sunt cinci centre, urmează încă trei centre, care sunt în procedurile de licitație", a spus Ciolacu.

La rândul său, ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat că prin achiziția acestor echipamente se continuă proiectul cu Banca Mondială.
 
El a mulțumit și conducerilor celor cinci spitale care vor fi dotate cu echipamente de radioterapie.
 
Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a precizat că prin acest proiect Guvernul face "un pas înainte" pentru împlinirea promisiunilor sale.
 

"Vor fi noi achiziții în domeniul sănătății, așa cum s-a promis încă de la început (...). Sunt convins că sistemul de sănătate din România, pe acest drum pe care am început, se va îmbunătăți din ce în ce mai mult în viitor", a mai spus Mișa.

 
La ceremonie au participat și Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean (CJ) Constanța, Costel Fotea, președinte CJ Galați, și Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș.

Sursa: Agerpres.ro.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii