Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Şedinţă extraordinară mâine, la CJC Este oficial - prefectul Ion Constantin a emis ordinul de suspendare din funcţie a lui Nicuşor Constantinescu

ro

24 Feb, 2015 14:55 2920 Marime text
În urmă cu câteva minute, prefectul Constanţei, Ion Constantin, a emis ordinul de suspendare din funcţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Redăm integral comunicatul emis de Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa: „ Având în vedere comunicarea Tribunalul Constanta, Secţia Penală, a încheierii nr.41/20.02.2015, pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal 1019/118/2015, înregistrată la Instituţia Prefectului-Judeţul Constanţa cu nr. 2000/23.02.2015, prin care s-a dispus arestarea preventivă pentru o durată de 30 de zile a domnului Constantinescu Nicuşor Daniel, astăzi 24.02.2015, prefectul județului Constanța, Constantin Ion, în conformitate cu prevederile art. 102 coroborat cu art. 71 din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 26 alin. (1) din Legea nr. 340/2004 privind Prefectul şi Instituţia Prefectului, republicată, a emis ordinul nr. 91/24.02.2015, prin care se constată suspendarea de drept a mandatului Președintelui  Consiliului Județean Constanța, Constantinescu Nicușor Daniel, până la încetarea măsurii arestării preventive.
Compartimentul controlul legalității actelor și contencios administrativ va comunica prezentul ordin domnului Constantinescu Nicușor Daniel, Consiliului Județean Constanța și Secretarului Județului.
Prezentul ordin poate fi atacat în fața instanței de contencios administrativ în termenele și condițiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare“.

UPDATE 1

Pentru că şeful CJC a fost suspendat din funcţie şi pentru că activitatea instituţiei nu poate fi blocată, Consilierii judeţeni sunt convocaţi mâine, 25 februarie, într-o şedinţă extraordinară de îndată, potrivit vicepreşedintelui CJC, Cristian Gheorghe Darie. Pe ordinea de zi se regăseşte un singur proiect de hotărâre, cel privind aprobarea exercitarii atributiilor Presedintelui Consiliului Judetean Constanta de catre un Vicepresedinte.


Citeşte mai multe detalii în materialul:


Este deja pentru a doua oară când prefectul Constanţei emite ordinul de suspendare din funcţie a preşedintelui CJC. Nicuşor Constantinescu a fost suspendat şi în august 2014 de către prefectul Radu Volcinschi.

Totuşi, există posibilitatea ca şi ordinul de suspendare emis astăzoi să fie lovit de nulitate. Astăzi s-a judecat şi recursul intentat de Nicuşor Constantinescu în dosarul în care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Dacă instanţa va decide să îl elibereze din arestul preventiv pe şeful CJC, ordinul de suspendare din funcţie va fi lovit de nulitate, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul ordinului emis de Radu Volcinschi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii