Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:31 26 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoții pentru elevi. Mâine au loc o serie de olimpiade

ro

04 Mar, 2016 18:40 1217 Marime text
              Mâine dimineață, începând cu ora 9.00, va avea loc proba scrisă din cadrul Olimpiadei județene de limbi romanice (franceză, italiană, spaniolă) la Liceul Teoretic „G. Călinescu" și la Școala Gimnazială Nr. 38 „D. Cantemir". Participă 381 de elevi din clasele VII- XII și 100 de cadre didactice.
 
            În 13 martie a.c., la Liceul Teoretic „G. Călinescu", se va desfășura proba orală destinată doar elevilor din clasele XI-XII. Duminică (6 martie), vor fi afișate rezultatele inițiale, iar luni (7 martie), între orele 13.00-16.00 pot fi depuse contestații la secretariatul liceului organizator. Rezultatele finale pentru clasele VII-X vor fi publicate miercuri (9 martie), iar rezultate finale pentru clasele XI-XII - duminică (13 martie). Primii elevi pe fiecare an de studiu și secțiune se califică la faza națională a olimpiadei care se va desfășura în acest an în județul Neamț.

            La Olimpiada județeană de biologie  care se va desfășura  mâine, la ora 10.00,  la Colegiul Naţional „Mircea cel Batrân”, vor  participa 358 de elevi. Proba scrisă durează trei ore, iar rezultatele se afisează în seara zilei respective.

            Tot mâine dimineaţă, ora 10.00, va avea loc Olimpiada de limbă și literatură turcă - faza județeană la Colegiul Național Kemal Ataturk din Medgidia, la care participă 147 de elevi din județul Constanța.

            În perioada 5-6.03 2016, se vor desfăşura  fazele locale -grupe- din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar şi Olimpiadei Gimnaziilor ediţia 2016, la disciplinele sportive, Baschet, Fotbal, Handbal şi Volei.  Competiţiile se vor desfăşura în șapte centre, patru din municipiu și trei din judet. La întreceri vor participa 960 de elevi, din ciclul liceal şi gimnazial.

            De asemenea, mâine se va derula Olimpiada de Știinte socio-umane, la următoarele discipline: Educatie civică - 19 echipaje (cls.III-IV), 19 echipaje (cls.VII-VIII), Logică, argumentare și comunicare-10 elevi; Psihologie - 22 elevi, Economie - 9 elevi, Sociologie 6 elevi, Filosofie - 8 elevi. Probele se susțin la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, începând cu ora 10.00.

            Totodată, Școala Gimnazială Nr. 6 Nicolae Titulescu Constanța va fi gazda  Olimpiadei de Religie (cultul ortodox), etapa judeţeană. Astfel, sâmbătă, 05 martie 2016, începând cu ora 9,00, 241 de elevi din judeţul Constanţa (211 de elevi de la nivelul gimnazial si 30 de elevi de la nivelul liceal)  vor susține timp de două ore (cls. V-VI), respectiv trei ore  (cls. VII-XII) proba scrisă. 
 

"Intrarea elevilor la concurs este permisă până la ora 08,30, iar rezultatele vor fi afișate la centrul de concurs și pe forumul Inspectoratului Școlar Județean Constanța", a precizat inspectorul şcolar Cristina Maria Ivan. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • profesor 04 Mar, 2016 23:13 Olimpiada de romana a fost un fiasco total!!!! Desi s-a desfasurat sambata trecuta, inca nu s-au afisat rezultatele cu premii!!!! O dezorganizare totala! Subiectele au venit gresite si s-au corectat dupa o ora, un singur supraveghetor la sala, iar celor ce au facut contestatii li s-a marit nota de la 87 puncte la 114!!!Rusine doamnelor inspector!!!