Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii de la Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie, premiați la două competiții internaționale

ro

07 Jun, 2014 21:05 4027 Marime text

 
Elevii de la Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie au reprezentat cu succes România, în perioada 1-6 iunie, la două competiții europene din domeniul științelor și ingineriei, „2014 European CanSat Competition” desfășurat la Andenes, Norvegia, şi „Olimpiada Internaţională a Proiectelor Durabile de Mediu” care a avut loc la Haga, Olanda.
Liviu Gabriel Vasile, Nicoleta Andreea Gherasim, Adrian Iulian Bâcă şi Andrei Dincă, din clasa a XI-a A, coordonaţi de profesorul Florin Şerbu, au obținut locul al doilea în competiția internatională „CanSat Europe 2014”.
Produsul final al fiecărei echipe care a luat parte la finala competiţiei „CanSat Europe 2014” l-a reprezentat un „satelit” în forma şi de dimensiunile unei cutii de Coca Cola. Satelitul „Carmen Sylva 1” a fost lansat cu o rachetă până la o altitudine de 1000 de metri şi a avut ca misiune principală monitorizarea temperaturii şi presiunii atmosferice. Misiunea secundară, aleasă de echipă, a fost monitorizarea parametrilor atmosferei – umiditate, radiaţie ultravioletă, prezenţa gazelor nocive – şi a câmpului magnetic al planetei, în timpul zborului. 



Paul Paraschiv şi Alexandru Mîndra, coordonați de profesorii Mihaela Poteră, Valeria Chiosea şi Florin Șerbu, au obţinut medalia de argint la „Olimpiada Internaţională a Proiectelor Durabile de Mediu” (INESPO – „International Environment Sustainability Project Olympiad”). Elevii au creat un robot FireBot „Carmen Sylva”, conceput pentru prevenirea şi detectarea incendiilor de pădure.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii