Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea Numărul turiştilor a crescut

ro

10 Oct, 2011 18:37 1295 Marime text
Numărului de turişti înregistraţi în structurile de cazare din România a crescut cu 10% în prima jumătate a anului 2011, faţă de perioada similară din 2010, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, la Adunarea Generală a Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT) din Coreea de Sud, arată un comunicat al MDRT.

'România a dovedit că este un factor activ în domeniul turismului atât în cadrul OMT, cât şi al Uniunii Europene. În acest sens, putem vorbi despre Strategia UE pentru Regiunea Dunării, iniţiativă în care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului este direct implicat, fiind, alături de Bulgaria, coordonator pe domeniul turismului. Revenind la rezultatele programelor pe care le derulăm în domeniul turismului, menţionez creşterea semnificativă a numărului de turişti înregistraţi în structurile de cazare din România, cu 10% mai mulţi în prima jumătate a anului 2011 faţă de perioada similară din 2010', a afirmat Elena Udrea.

Potrivit MDRT, creşterile turismului românesc din 2011 sunt mai mari decât previziunile de creştere pentru turismul internaţional estimate la 4-5% la nivelul OMT, depăşindu-le cu 100% la jumătatea anului 2011 şi cu 200% la nivelul primelor opt luni ale anului 2011.

În perioada 8-14 octombrie 2011, are loc, în Coreea de Sud, Adunarea Generală a Organizaţiei Mondiale a Turismului, la care participă şi o delegaţie a MDRT, condusă de ministrul Elena Udrea. Luni a avut loc prima sesiune plenară a Consiliului Executiv al OMT.

Ministrul Elena Udrea a prezentat participanţilor eforturile guvernului român, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), de susţinere a investiţiilor în infrastructura generală şi mai ales în infrastructura turistică, dar şi modul de valorificare a fondurilor europene alocate turismului românesc prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

OMT, agenţie specializată a Naţiunilor Unite, constituie cel mai important organism internaţional în domeniul călătoriilor şi al turismului. Organizaţia îşi are originile în anul 1925, când a luat fiinţă, la Haga, Uniunea Organizaţiilor Oficiale de Publicitate Turistică, iar actuala denumire datează din 1975. În prezent, OMT numără 154 de state membre cu drepturi depline şi 7 membri asociaţi.

România este stat membru fondator al OMT, din 1975, cu drepturi depline. În anul 2009, la Adunarea Generală a OMT de la Astana (Kazakhstan), România a obţinut un post în Consiliul Executiv, iar în 2010, în Iran, funcţia de vicepreşedinte al OMT. AGERPRES

Sursa: Agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii