Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea "Dacă domnul Banias nu are o decizie personală, atunci e obligatoriu ca BPN-ul să discute acest caz"

ro

25 May, 2011 01:54 1755 Marime text

combo-banias-berceanu-udrea-baconschi-turcan.jpgSenatorul Mircea Banias este sfătuit de către preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, să se autosuspende din partid, ministrul Dezvoltării şi Turismului afirmând că democrat-liberalul aflat în urmărire penală pentru trafic de influenţă pune într-o situaţie delicată întreaga formaţiune politică.

"Astfel de lucruri afectează imaginea partidului şi ar trebui să avem o decizie la nivelul Biroului Permanent în privinţa cazului celor care sunt sub ancheta penală. Avem instituţia suspendării şi autosuspendării. Ar rebui analizat şi decis cu privire la situaţia celor doi. Cred că într-o astfel de situaţie e bine ca decizia să fie personală, să nu se ajungă la decizia partidului. N-am avut o discuţie cu domnul Banias, nu-i cunosc situaţia în momentul acesta, dar atunci când se începe urmărirea penală şi e o problemă de imagine care poate afecta partidul, se poate decide suspendarea sa", a declarat, pentru gândul, Elena Udrea, adăugând că partidul ar trebui să acţioneze în cazul în care Mircea Banias nu va face pasul înapoi: "Dacă domnul Banias nu are o decizie personală, atunci e obligatoriu ca BPN-ul să discute acest caz. Domnul Banias să vină în faţa partidului, să-şi spună punctul de vedere, iar BPN-ul să ia o decizie".

Pentru autosuspendarea lui Mircea Banias s-a pronunţat şi prim-vicepreşedintele PDL Theodor Baconschi, care a catalogat drept potrivită o astfel de măsură. La rându-i, deputatul Raluca Turcan a comentat luni situaţia senatorului democrat-liberal, susţinând că efectele de imagine asupra PDL sunt "devastatoare". "Dacă deschizi televizoarele şi te uiţi la emisiunile politice şi de dezbatere, te înspăimânţi, însă ca om politic aproape am obosit să comentez acţiunile justiţiei. A discuta despre justiţie este treaba mass-media, a analiştilor, a oamenilor din justiţie. Obligaţia mea ca om politic este să susţin legile care sprijină justiţia şi în acelaşi timp să sprijin solicitările justiţiei în Parlament. Cred că aşa ar trebui să se raporteze fiecare om politic la asemenea situaţii", a precizat Turcan, la RFI.

Tot de la percepţia publică asupra cazului a plecat şi preşedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, care a ajuns în schimb la concluzii diferite de cele ale colegilor săi

"Mircea Banias nu e strungar. E un ales, un senator, iar imaginea sa contează foarte mult. Eu am observat un lucru: domnul Banias a mai fost anchetat o dată, în urmă cu câteva luni. A fost făcut zob, după care nu s-a mai întâmplat nimic. Nu e deloc corect. Toată povestea are un iz de felul: ne tot legăm de om, că până la urmă tot iese ceva. Dacă ţipă la soacră, îl băgăm la agresiune. DNA s-a obişnuit ca de la ei să plece lucrurile. Ei dau în presă aceste lucruri ca lumea să fie de partea lor şi să spună ce lucruri mari fac ei şi ce colosali sunt", a precizat pentru gândul fostul ministru al Transporturilor, pledând pentru prezumţia de nevinovăţie: "Acum e acuzat de trafic de influenţă. De ce a făcut trafic de influenţă, pentru că a dat un telefon şi a întrebat de nişte oameni? Asta nu înseamnă nimic, dacă nu i-a adus un beneficiu. Toate aducerile astea la DNA sunt ca în povestea cu Petrică şi lupul: când va veni cu adevărat, va mânca tot satul".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii