Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:27 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ELCEN-urile Bucureşti şi Constanţa au ratat ţintele de reducere a arieratelor

ro

19 Apr, 2016 20:21 1550 Marime text
 
Pe lângă faptul că au ratat ţintele de reducere a arieratelor, Complexul Energetic Hunedoara şi ELCEN-urile Bucureşti şi Constanţa au continuat să se scufunde în datorii la final de an.
 
Aşadar, anul trecut, conform ţintei stabilite prin legea disciplinei financiare, arieratele companiilor de stat din subordinea Ministerului Energiei ar fi trebuit să se ridice la cel mult 842 de milioane de lei. Însă, în decembrie 2015, restanţele către bugetul de stat şi furnizori depăşeau 1,4 miliarde de lei, cu aproape 600 de milioane mai mult decât ar fi trebuit, potrivit obiectiv.info. Complexul Energetic Hunedoara, Elcen Bucureşti şi Elcen Constanţa au împreună cea mai mare parte din totalul arieratelor.
 
Elcen Constanţa a ratat ţinta de arierate. Acestea trebuiau să intre sub 100 de milioane de lei anul trecut, problemele fiind aceleaşi ca în Bucureşti, însă la o scară mai mică. Elcen Constanţa nu a încasat suficienţi bani de la RADET Constanţa. În plus a trebuit să plătească în avans combustibilul folosit la încălzirea apei, deoarece nu a reuşit să obţină o scrisoare de garanţie bancară, conform sursei citate.
 
În 2016, companiile de stat din subordinea Ministerului Energeiei ar trebui să îşi reducă şi mai mult restanţele către bugetul de stat şi furnizorii de materii prime, noua ţintă fiind fixată la 716 milioane de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii