Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elan Schwartzenberg îşi pierde banii cu magazinele de copii ale Mihaelei Rădulescu

ro

30 Aug, 2011 22:44 1954 Marime text
Reţeaua de magazine Kinder Magis Store, care funcţionează sub brandul Picioru` Gras, a pierdut în al doilea an de funcţionare dublu faţă de afacerile pe care le-a rulat. În 2010, magazinele de îmbrăcăminte pentru copii administrate de Mihaela Rădulescu au raportat pierderi de 2 mil. lei, în timp ce cifra de afaceri a fost de numai 1 mil. lei, potrivit datelor raportate la Ministerul Finanţelor Publice.

Elan Schwartzenberg, finanţatorul afacerii, a extins reţeaua de retail la opt unităţi, dintre care un magazin a fost deschis la Monaco. Pierderile nu sunt justificate în totalitate de investiţiile în extindere, în contextul în care noile unităţi nu funcţionează în spaţii proprii, cheltuieli fiind doar cu amenajarea şi asigurarea stocurilor.

Primul magazin Picioru` Gras a fost lansat în 2009, la Constanţa.

Principalele afaceri ale lui Elan Schwartzenberg rămân însă în zona imobiliară, administrate prin intermediul Neocity. Grupul Neocity a intrat pe piaţă în 1999 şi a realizat primele două clădiri de birouri în 2001-2002, Neocity Towers pe care le-a vândut în 2005 fondului irlandez RI Investment Group. Neocity mai desfăşoară investiţii în Israel, Cehia, Ungaria, Polonia şi Africa. Suprafaţa construită a tuturor proiectelor dezvoltate de companie în România este de circa 1,2 mil. mp. Neocity Group a anunţat o serie de investiţii imobiliare în România acestea ridicându-se la circa un miliard de euro.

Sursa: Capital.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Un client 30 Aug, 2011 21:16 Nu știu cum stau cu vânzările, dar raportul Calitate /?Pret este bun. Iar când reduceri...puteți da navală... Aceiasi calitate la o firma de afara... Ar costa dublu...