Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Eddie Fisher a murit

ro

24 Sep, 2010 19:08 2505 Marime text

eddie_fisher_55b96dd1fd.jpgCântăreţul Eddie Fisher, idol al adolescenţilor în anii '50, cunoscut şi pentru scandalul pe care l-a provocat după ce a părăsit-o pe soţia sa Debbie Reynolds, pentru a se căsători cu Elizabeth Taylor, a murit, ieri, la vârsta de 82 de ani.

Decesul a avut loc la locuinţa sa din Berkeley, California, şi a fost cauzat de complicaţiile survenite unei operaţii la şold, au declarat pentru Reuters apropiaţi ai familiei.

"A fost iubit şi le va lipsi foarte mult celor patru copii: Carrie, Todd, Joely şi Tricia Leigh, precum şi celor şase nepoţi. A fost un om cu un talent extraordinar, un adevărat „mensch"", au spus aceştia, folosind cuvântul în limba idiş care denumeşte o persoană remarcabilă, extraordinară.

Fiica lui, actriţa Carrie Fisher, vorbea încă de la începutul acestui an despre sănătatea precară a tatălui ei, iar, într-un mesaj postat pe pagina personală de Twitter, aceasta spunea despre Eddie că „are din ce în ce mai puţină putere de a lupta pentru viaţă".

Sex simbol al vremii

Eddie Fisher şi-a făcut debutul artistic într-un club de noapte, devenind, în scurt timp, idolul a genereaţii de tineri ai anilor '50, pentru care a interpretat cântece memorabile, precum „Thinking of You" şi "Oh! My Pa-Pa".


Compania Coca-Cola i-a oferit un contract de un milion de dolari pentru a fi purtătorul său de cuvânt, sponsorizându-i, totodată, şi emisiunea de televiziune.

Odată cu ascensiunea curentului rock'n'roll, începând cu 1956, muzica lui Fisher a cunoscut un uşor declin. Cu cinci mariaje eşuate şi refugiat în alcool şi droguri, Eddie a ajuns în pragul dezastrului.

În autobiografia sa, "Been There, Done That," artistul spunea:

  • „Lumea nu îşi va aminti de muzica mea, ci de femeile pe care le-am avut".

Fisher s-a căsătorit în 1955 cu Debbie Reynolds, cu care a avut doi copii, unul dintre aceştia fiind actriţa Carrie Fisher.
Eddie Fisher, Debbie Reynolds şi fiica lor, Carrie Fisher.

În 1958, cel mai bun prieten al său, producătorul Mike Todd, care era căsătorit cu Elizabeth Taylor, a murit într-un accident de avion. Eddie Fisher a ţinut prima pagină a ziarelor americane când a părăsit-o pe Debbie Reynolds pentru a se căsători, în Las Vegas, cu Elizabeth Taylor. Împreună cu aceasta a adoptat un copil. Celebra actriţă americană a divorţat de Eddie Fisher după un mariaj care a durat cinci ani, pentru a se căsători cu Richard Burton.



Ulterior, Eddie Fisher s-a căsătorit şi a divorţat de actriţa Connie Stevens şi a mai avut alte două mariaje, cu Terry Richard şi Betty Lin. Presa vremii a tratat şi aventurile acestuia cu alte nume célèbre, printre care Marlene Dietrich, Ann-Margret, Kim Novak, Dinah Shore şi Angie Dickinson.

Cariera lui Eddie Fisher nu a mai cunoscut succesul de care s-a bucurat în anii '50.

Sursa: Evz.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii