Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ecaterina Andronescu Directorul Şcolii Sinoe, responsabil în cazul învăţătoarei cercetate pentru proxenetism

ro

27 Oct, 2012 21:53 1176 Marime text

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, consideră că directorul şcolii din localitatea constănţeană Sinoe, unde preda învăţătoarea cercetată pentru proxenetism, are o responsabilitate în acest caz pentru că ar fi trebuit să îşi cunoască mai bine subordonaţii şi să observe eventualele "derapaje".

Andronescu a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că această situaţie trebuie să reprezinte un semnal pentru toţi directorii unităţilor de învăţământ, care trebuie să îşi cunoasă mai bine cadrele didactice.

"Eu cred că, mai degrabă, acest caz reprezintă un semnal pentru toţi directorii de şcoală. Ca director, trebuie să te uiţi să vezi care îţi este corpul profesoral din şcoală. Imposibil ca un asemenea om să nu se trădeze într-un moment sau altul, iar directorul să nu fi sesizat un asemenea derapaj. De aceea, eu nu-l derobez de responsabilitate nici pe directorul şcolii, are şi el o vină. Învăţătoarea a fost laborant un an în şcoala aceea, putea să vadă care sunt relaţiile cu elevii şi imposibil să nu îţi dai seama. Toată viaţa mea am lucrat în şcoală şi nu cred că ar fi putut să nu îşi dea seama directorul dacă lucrul acesta îl preocupa şi trebuia să-l preocupe", a afirmat Ecaterina Andronescu.

Ea consideră că învăţătoarea respectivă nu trebuie să mai revină vreodată în învăţământ: "Cred că desfacerea contractului de muncă trebuie să fie cu această etichetă ca niciodată nu se mai poată întoarce în învăţământ".

 La rândul său, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa  a spus că este deschisă o anchetă în acest caz şi că învăţătoarea respectivă nu va mai reveni în învăţământ.

"A ieşit din sistem şi nu va mai reveni niciodată. Este o anchetă în derulare în acest caz", a spus Popescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii