Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

E oficial, liber la migraţie politică Monitorul Oficial a publicat Ordonanţa lui Dragnea

ro

02 Sep, 2014 17:25 2290 Marime text
În Monitorul Oficial a fost publicată în urmă cu scurt timp Ordonanţa de Urgenţă prin care primarilor le este permis să migreze de la un partid la altul.

"Pentru anul 2014, prin derogare de la prevederile articolului 9 aliniat 2 litera h1) şi articolul 15 aliniat 2 litera g1) din Legea numărul 393/2004 privind Statului aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic, organizaţia minorităţii naţionale din care doresc să facă parte sau să devină independenţi, fără ca aleşii locali respectivi să îşi piardă calitatea dobândită în urma alegerilor", se stipulează în ordonanţă.

Aleşii locali care vor să beneficieze de acest drept îşi vor depune opţiune prin intermediul secretariatului unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale respective.
 
Opţiunea cu privire la partidul politic sau organizaţia minorităţii naţionale va fi însoţită de acceptarea acestuia de către partidul politica sau organizaţia minorităţii naţionale pentru care a optat.

Secretarii unităţii/subdiviziunii administrativ-teritoriale în termen de 10 zile de la expirarea termenului de 45 de zile, au obligaţia comunicării situaţiei centralizatoare a aleşilor locali la instituţia prefectului.
 
 
Candidaţii înscrişi în liste şi care nu au fost aleşi sunt declaraţi supleanţi în listele respective. În caz de vacanţă a mandatelor de consilieri locali/judeţeni aleşi pe liste de candidaţi, supleanţii vor ocupa locurile devenite vacante, în ordinea în care sunt înscrişi în liste, cu condiţia confirmării în formă scrisă emise de către conducerea judeţeană a partidului căruia îi aparţine.







Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii