Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:39 19 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Klaus Iohannis E o rușine națională, 4.000 de școli nu au autorizație de funcționare

ro

14 Sep, 2015 18:00 731 Marime text
Președintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, că este o „rușine națională'' faptul că, la început de an școlar, 4.000 de instituții de învățământ nu au autorizație de funcționare, punctând că, în acest context, lansează o provocare Guvernului, notează Agerpres.

„La început de an se întâmplă de mulți ani încoace un lucru ciudat. Când ne uităm la știri observăm că apar un soi de știri neplăcute. Auzim că și în acest an școlar un număr mare de unități nu au condiții bune pentru a primi elevii, nu au autorizație de funcționare, nu au autorizații sanitare.
Încercând să aflu cam de câte unități școlare este vorba, am ajuns la ceva surprinzător. Am aflat că 4.000 de clădiri din unitățile școlare nu au autorizații de funcționare, în principal nu au autorizații sanitare. Una din cinci clădiri. Este foarte mult. Marea majoritate — peste 80% — nu au această autorizație, pentru că fie nu au apă curentă, fie nu sunt racordate la canalizare. Este o rușine națională'', a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

În acest context, a lansat o provocare Guvenului. „Cred că este posibil să avem un plan pe trei ani care să ducă la rezultate în cazul acestei chestiuni. Cred că este posibil ca până în toamna anului 2018, când vom serba un centenar de Românie modernă, să avem o Românie modernă și în școli, din acest motiv trei ani, în așa fel încât, când începe anul școlar 2018-2019, să nu mai existe și să intrăm în serbările centenarului fără această rușine națională", a afirmat Iohannis.

Sursa foto: www.nineoclock.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii