Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:22 20 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După lungi așteptări Vin banii pentru salvamari

ro

31 Jul, 2014 18:11 1386 Marime text
La începutul ședinței de Guvern, de astăzi, premierul Victor Ponta a anunțat că Executivul va aloca suma necesară plății salvamarilor care își desfășoară activitatea pe litoral, scrie ctonline.ro. 

Era de așteptat ca acest lucru să se întâmple.

„Ca în fiecare an, pentru salvamari, fondurile de la bugetul de stat au venit prin luna august. S-au făcut demersuri la Ministerul Finanţelor şi la cabinetul prim-ministrului.  Avem promisiuni că se va rezolva odată cu rectificarea bugetului, care se va face la sfârşitul lunii iulie. Nu trebuie să intrăm în panică. An de an lucrurile aşa au stat“, a declarat la finele lunii iunie, Cristinel Dragomir, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.

Plata salvamarilor trebuie asigurată de administratorii plajelor


Guvernul dorește în continuare să paseze această responsabilitate privind plata salvamarilor celor care administrează plajele.

Luna trecută, prezent în Constanța, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat că, din punctul său de vedere, salvamarii nu ar trebui să mai fie plătiți din fonduri guvernamentale, ci de către cei care administrează plajele, fie că vorbim despre ABADL, fie că vorbim despre primării. În acest sens, Dragnea a declarat: „Mă gândesc foarte serios la un act normativ. Salvamarii trebuie să fie plătiți de cei care au plajele în administrare“. Vicepremierul a adăugat că, atunci când procesul de descentralizare va fi încheiat, „plajele vor ajunge în mod firesc la autoritățile locale“. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii