Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dunarea a navalit in casele oamenilor(VIDEO)

ro

29 Jun, 2010 18:48 1558 Marime text

Necazurile par fără sfârşit pentru oamenii din localitatea Smârdan, din judeţul Tulcea. După ce Dunărea a intrat în casele lor, localnicii trăiesc printre ape.

Aproape 40 de familii au lăsat totul în urmă, de teama viiturilor. Dar mulţi sunt de nedezlipit de lângă casele lor. Păzesc cu îndârjire ce le-a mai rămas şi nu au inima să lase totul prada apelor.

Zeci de familii din comuna Smârdan nu au pus geană pe geană azi-noapte. Ca să mai poată intra în propriile case, oamenii au acum nevoie de echipament special, care să îi protejeze de apa de peste un metru.

Peste tot, oamenii au încercat să salveze ce au mai putut din lucrurile pe care le aveau în locuinte.

Mulţi şi-au instalat corturi în stradă în faţa caselor, ca să poată sta cu ochii pe gospodăriile lor, ce ar putea cădea acum prada hoţilor. Oamenii se tem că dacă apa mai creşte în următoarele zile, îi va lua cu totul.

De ieri până azi, Dunărea a crescut cu încă opt centimetri. Aşadar, depăşeşte cu mult cota de pericol. Singurul lucru care îi bucură, dacă se poate spune aşa, pe localnici este că nu mai plouă.

Şi primăria le-a pus la dispoziţie oamenilor care nu au unde să se ducă un hotel din Smârdan, unde se pot caza. Între timp, autorităţile au deconectat electric casele inundate şi fac deversări controlate. Au consolidat şi malurile cu diguri făcute din saci umpluţi cu nisip şi rămân în alertă. Codul portocaliu instituit în toate judeţele prin care trece fluviul este valabil şi astăzi.

Sursa: stirileprotv.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii