Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:54 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dumitru Constantin Dulcan vorbește în aceste momente de viziunea viitorului omenirii (galerie foto)

ro

02 Oct, 2015 17:29 750 Marime text
 
 
În aceste momente se desfășoară conferința de presă „O posibilă viziune asupra viitorului omenirii”, susţinută de prof. univ. dr. Dumitru Constantin Dulcan. Evenimentul are loc la sala de conferinţe a hotelului Ibis.
 
Momentul este organizat de Centrul de Psihologie Dobrogea, în colaborare cu două cabinete individuale de psihologie - Ana Mihaela Filip şi Claudia Mirela Petre.
 
Profesorul universitar Dumitru Constantin Dulcan a fost şeful Secţiei de Neuropsihiatrie din cadrul Spitalului Militar Central şi este neurolog, psihiatru, doctor în ştiinţe medicale şi autorul a numeroase cărţi. Cea mai cunoscută dintre lucrările sale este „Inteligenţa materiei”, apărută în 1981, despre care s-a spus atunci că ar fi fost demnă de Premiul Nobel, prin perspectiva originală prezentată. Regimul comunist a blocat cartea, dar ea a fost reeditată după revoluţie şi distinsă, în 1992, de Academia Română, cu Premiul „Vasile Conta”.
 
Alte cărţi scrise de Dumitru Constantin Dulcan sunt „Mintea de dincolo”, care abordează experienţele morţii clinice, „În căutarea sensului pierdut”, „Somnul raţiunii”, „Către noi înşine”, „Gândirea omului modern”, „Culmi şi limite”. Profesorul Dulcan este membru al unor prestigioase societăţi ştiinţifice naţionale şi internaţionale (Academia Americană de Neurologie, Societatea Europeană de Neurologie, Organizaţia Internaţională de Cercetare a Creierului).
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Agripina 19 Jan, 2016 16:01 O mare personalitate. Am terminat de curand Mintea de dincolo. Exceptionala.