Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:52 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două femei și-au pierdut vederea din cauza telefonului

ro

21 Aug, 2016 23:32 1695 Marime text
Ştii deja că nu este o idee bună să dormi cu mobilul sub pernă, în afară faptului că îl foloseşti mult înainte de a te culca. Nu doar că acest obicei îţi distruge somnul, însă îţi poate afecta şi ochii. Aşa s-a întâmplat în cazul a două femei care au orbit temporar după ce au stat cu ochii lipiţi de telefon în timp ce stăteau în pat.

O tânăra de 22 de ani şi o femeie de 40 de ani şi-au pierdut timp de câteva luni acuitatea vizuală potivit The New England Journal of Medicine. În ambele cazuri femeile stăteau în pat cu un ochi fixat pe telefon în vreme ce celălalt era blocat de pernă. Rezultatul: orbire temporară la ochiul care nu era fixat pe mobil. Lucru, fără nicio îndoială, înfricoşător.

Producătorii telefonului au creat ecrane super luminoase pentru ca utilizatorul să poate vedea mai bine. Acest lucru este excelent pentru utilizarea dispozitivului în timpul zilei, însă nu şi atunci când încerci să te culci. Medicii susţin că este posibil că numărul de orbiri temporare să crească în următorii ani întrucât „tot mai mulţi oameni folosesc telefonul în timp ce stau întinşi în pat”.

Medicul Rahul Khurana purtător de cuvânt al Academiei Americane de Oftalmologie spune că nu vor există prea mulţi oameni care să-şi piardă pentru o perioada scurtă vederea pentru că „sunt şanse mici că o persoană să privească ecranul telefonului doar cu un singur ochi”.

Însă fă-ţi o favoare şi închide mobilul înainte de a merge în pat. Verificarea celor mai recente comentarii ale prietenilor nu merită riscul potenţialele efecte secundare ale folosirii mobilului în pat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii