Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:07 24 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Donare de sânge la Mangalia

ro

24 Aug, 2010 20:24 1311 Marime text

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, în colaborare cu Primăria Muncipiului Mangalia şi Spitalul Municipal Mangalia organizează joi, 26 august 2010, între orele 8.30-12.30 o sesiune de recoltare mobilă de sânge. Donarea se va face într-unul din cabinetele Spitalului de Urgenţă din Mangalia. Cel puţin o dată la două luni se vor organiza astfel de sesiuni de recoltare de sânge la Spitalul Municipal Mangalia, ştiut fiind faptul că unităţile medicale întâmpină mari probleme privind transfuziile din cauza lipsei acestui lichid vital.

Pot dona sânge toate persoanele sănătoase, cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea de peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă. Persoanele de peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă.
Amintim că este interzis a se consuma băuturile alcoolice cu două zile înainte de donare şi se recomanda un mic dejun uşor, sărac în grăsimi în ziua donării.

Persoanele doritoare trebuie să se prezinte cu actul de identitate valabil. Pentru o donare completă (însumând 450 ml de sânge) se asigură: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi sau o zi scutire de la frecvenţă în ziua donării în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu/reşedinţă înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Ti-a placut articolul?

Comentarii