Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:10 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apelul moldovenilor pentru unirea cu România „Domnule preşedinte Iohannis, primiţi-ne acasă!"

ro

06 Jul, 2015 08:16 622 Marime text
 
Zece mii de români de pe ambele maluri ale Prutului au cerut, ieri, unirea României cu Republica Moldova, în cadrul Marii Adunări Naționale de la Chișinău, potrivit B1 TV.

La Marea Adunare Națională de la Chișinău au participat zeci de mii de români din Moldova, dar și din orașele românești cerând întoarcerea acasă „Domnule preşedinte Iohannis, primiţi-ne acasă!".

„Să ne conjugăm eforturile pentru a întâmpina în 2018 centenarul Marii Uniri printr-o revenire, de data aceasta definitivă, a Basarabiei la sânul Patriei Mame, România", se arată în apelul Marii Adunări Naţionale de la Chişinău, scrie B1 TV.

„Considerând că adoptarea la 27 agust 1991 a Declaraţiei de Independenţă a Republicii Moldova faţă de URSS şi recunoaşterea de către România a independenţei R. Moldova a fost un pas necesar în contextul istoric de la finele veacului trecut, pentru lichidarea consecinţelor dezmembrării naţionale de la 1940 şi apropierea comunităţilor din cele două state (...) declarăm: realizarea dreptului la unitate naţională al românilor de pe ambele maluri ale Prutului este un deziderat care nu mai poate fi amânat", se mai arată în apelul semnat de toţi participanţii la demonstraţie, citat de B1 TV.

Ei au cerut președintelui Klaus Iohannis și omologului său din Republica Moldova, Nicolae Timofti, să ia în discuție reunirea celor două mari maluri ale Prutului, dar și oficialităților europene pentru a sprijini această acțiune.

De asemenea, în cadrul evenimentului ei au semnat o petiție ce urmează a fi înaintată autorităților moldovenești și românești.Sursa: B1 TV

Ti-a placut articolul?

Comentarii