Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu la Hollywood Un celebru actor al serialului House of Cards a murit. Avea la 59 de ani

ro

10 Feb, 2018 18:25 2276 Marime text
Un actor american care s-a remarcat în producţii precum serialele „Culisele puterii/ House of Cards” şi „Cartelul Crimelor/ The Wire”, actorul Reg E. Cathey, a murit la vârsta de 59 de ani.
 
Anunţul a fost făcut de scenaristul David Simon pe platforma de socializare Twitter, acesta spunând despre Reg E. Cathey că a fost „cel mai încântător om” şi că „amintirea lui este o binecuvântare”. Actorul ar fi suferit de cancer pulmonar.
 
În 2015, Cathey a fost recompensat cu un premiu Primetime Emmy pentru interpretarea rolului Freddy Hayes în serialul „House of Cards”.
 
În drama „The Wire”, al cărei scenariu a fost scris de Simon, Cathey a interpretat rolul Norman Wilson.
 
Reg E. Cathey s-a mai remarcat în serialul HBO „Oz”, creat de Tom Fontana, show în care a interpretat rolul Martin Querns.
 
Cel mai recent, Cathey a apărut în serialul „Outcast” al Cinemax şi în producţia HBO „The Immortal Life of Henrietta Lacks”.
 
Cathey l-a interpretat şi pe doctorul Franklin Storm în „The Fantastic Four” (2015), şi a mai apărut în filme precum „Born on the Fourth of July” (1989), „What About Bob?” (1991), „Clear and Present Danger” (1994), „Seven” (1995), „Tank Girl” (1995), „American Psycho” (2000) şi „Pootie Tang” (2001).
 
În televiziune, actorul a mai apărut în miniseria „The Corner”, în care a interpretat un dependent de droguri, „Star Trek: The Next Generation”, „Homicide: Life on the Street” şi „Grimm”.
 
Sursa foto: http://www.lepoint.fr/
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii