Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:24 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Diaconescu a desfasurat, pe OTV, o campanie de intimidare a Directiei

ro

24 Nov, 2010 00:06 2567 Marime text
dan_diaconescu_otv.jpgDirectia Nationala Anticoruptie a sesizat CNA cu privire la sase editii ale emisiunii "Dan Diaconescu direct", de la OTV, in care Dan Diaconescu, judecat pentru santaj, "a initiat o campanie de denigrare si de intimidare" la adresa Directiei si a procurorului Gheorghe Bocsan.

Potrivit sesizarii DNA, "in data de 25 octombrie, jurnalistul Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost trimis in judecata intr-un dosar instrumentat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, pentru doua infractiuni de santaj", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Sesizarea precizeaza ca Dan Diaconescu a initiat o campanie de denigrare sustinuta la adresa institutiei, a procurorului care a instrumentat cauza penala si a sefului sectiei la care lucreaza procurorul respectiv.

Totodata, DNA solicita CNA sa aprecieze in ce masura, pe parcursul emisiunilor, a fost respectat principiul fundamental conform caruia libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.

DNA a sesizat si emisiunile "Dan Diaconescu direct" din 9 si 11 noiembrie, in care, potrivit institutiei conduse de Daniel Morar, s-a continuat "campania de denigrare si intimidare la adresa procurorului Gheorghe Bocsan".

De asemenea, DNA il acuza pe Dan Diaconescu si pentru afirmatiile despre institutie, facute, pe 2 noiembrie, la emisiunea "Ora de foc" de la Realitatea TV.

"Aprecierile jurnalistului Dan Diaconescu au continut o serie de aspecte fie scoase din context, fie exagerari menite a distorsiona realitatea, fie afirmatii total nereale fata de care, atat moderatoarea emisiunii, cat si invitatii din platou au avut, in cel mai bun caz, o reactie neconvingatoare in raport cu gravitatea afirmatiilor, incercand numai sa mimeze asigurarea echilibrului si a obiectivitatii", se spune in sesizarea DNA.

DNA considera ca afirmatiile pe care le-a facut Dan Diaconescu in emisiunea de la Realitatea TV "sunt de natura sa prezinte in mod defaimator activitatea magistratilor si sa duca in derizoriu actul de justitie".

Ca urmare, CNA a decis, in sedinta de marti, sa atentioneze Realitatea TV sa acorde dreptul la replica DNA, daca institutia il va solicita.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata, pe 25 octombrie, pe patronul postului de televiziune OTV, pentru doua infractiuni de santaj.

Sursa: Ziare.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii