Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:25 06 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Distrugătorul USS Carney a intrat duminică în Marea Neagră. Va participa la activități în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve

ro

13 Aug, 2018 09:31 596 Marime text
Distrugătorul USS Carney, din clasa Arleigh Burke, echipat cu sistem de apărare antirachetă Aegis, a intrat duminică în Marea Neagră cu scopul de a desfăşura operaţiuni de securitate maritimă şi de a îmbunătăţi capacitatea de interoperabilitate cu aliaţii şi partenerii din regiune, se arată într-un comunicat al Flotei a 6-a americane citat de Agerpres.ro. 
 

'Sosirea (distrugătorului) Carney în Marea Neagră demonstrează angajamentul nostru continuu în favoarea securităţii şi stabilităţii în regiune', reiterează şi comandantul distrugătorului, Tyson Young. 'Timpul petrecut aici ne va ajuta la îmbunătăţirea interoperabilităţii şi la schimbul de informaţii şi de experienţă cu partenerii noştri', adaugă el.

 
Prezenţa USS Carney în Marea Neagră reprezintă o demonstraţie a angajamentului SUA pentru apărarea colectivă a aliaţilor NATO şi a partenerilor din Marea Neagră şi are loc în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve, se mai menţionează în comunicat.
 
Operaţiunea Atlantic Resolve a fost lansată în aprilie 2014 în ţările baltice şi Polonia, ca o modalitate de a demonstra angajamentul NATO în contextul în care regiunea se confrunta cu noi provocări în domeniul securităţii.
 
Navele SUA operează cu regularitate în Marea Neagră, prin rotaţie, în conformitate cu Convenţia de la Montreux şi cu dreptul internaţional, subliniază comunicatul citat.
 
Ultima oară, USS Carney a intrat în Marea Neagră în luna ianuarie, aminteşte agenţia de presă RIA Novosti. 

Sursa: Agerpres.ro. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii