Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prezent la ExpoApa 2013, Directorul RAJA SA, Felix Stroe „Apa este petrolul zilei de mâine”

ro

10 Jun, 2013 19:36 1714 Marime text
Azi, la Palatul Parlamentului, și-a deschis porțile cea de-a XV- a ediţie a ExpoApa 2013. La eveniment participă operatori de apă din țară, dar și producători de echipamente de curățare a apei.
 
„Uniunea Europeană ne dă foarte mulţi bani să aliniem infrastructura românească la standarde europene. Din păcate, nu reuşim performanţa de a absorbi într-o proporţie mulţumitoare aceste fonduri. În domeniul apei avem un grad de absorbţie de aproximativ 15%. Până în 2018, 80% din populaţie trebuie să aibă acces la canalizare şi apă de calitate”, a precizat Felix Stroe, preşedintele Patronatului Român al Apei şi directorul general al RAJA SA.
 
Acesta a avertizat că vom plăti scump în viitorul apropiat neaccesarea banilor europeni. „Vreau să transmit autorităţilor locale că, dacă nu realizează acest procent de 80% acces la canal şi 100% la apă de calitate din banii europeni, UE ne va amenda zilnic cu amenzi substanţiale, până când, pe banii lor, autorităţile locale vor face apă şi canal”, a mai adăugat preşedintele Stroe.
 
„Nu se poate face tehnologie. Este păcat să derulăm aceste fonduri cu tehnologii perimate. Sunt tehnici nepoluante şi care consumă puţină energie”, a subliniat directorul Stroe, care a dat exemplul staţiei de epurare din Eforie Sud, considerată cea mai modernă din Europa. „Apa este petrolul zilei de mâine”, a conchis preşedintele Patronatului Român al Apei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii