Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:36 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din cauza codului roşu de ploi şi furtună MAE a emis avertizare de călătorie în Croaița

ro

30 Jul, 2014 18:28 1676 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau care călătoresc în Croaţia că, astăzi, s-a emis o avertizare cod roşu de ploi şi furtună pentru regiunile Lika, Gorski Kotar, Rijeka şi Istria (Nord-Estul şi Centrul Croaţiei).

Pentru regiunea Dubrovnik (Sud) sunt emise avertizări de cod roşu de ploi, cod portocaliu de furtună şi cod galben de vânt. Restul Croaţiei se află, de asemenea, sub avertizare meteorologică de cod portocaliu şi galben de furtună.
Conform prognozelor oferite de site-ul de specialitate www.meteoalarm.eu şi de către Agenţia Meteorologică Croată, atenţionările de fenomene meteo extreme sunt valabile până la data de 31 iulie inclusiv.

De asemenea, vântul puternic a condus la închiderea unei porţiuni din drumul naţional D8, cuprinsă între Novi Vinodol şi Senj, pentru autocare, vehicule cu remorci şi motociclete, comunică MAE.

„Întrucât situaţia traficului poate suferi modificări de la o oră la alta recomandăm cetăţenilor români să consulte pagina Automobil Clubului Croat (http://www.hak.hr/en ) înainte de a pleca la drum.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care doresc să tranziteze Croaţia să consulte paginile de internet ale Automobil Clubului Croat (http://www.hak.hr, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr), pentru informaţii actualizate”, se arată într-un comunicat de presă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii