Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:28 26 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Trafic ilicit de droguri. Află cine au fost reţinuţii

ro

11 Sep, 2018 13:50 734 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  au dispus reţinerea  în  data de  10.09.2018 pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Alizadeh Amir Hossein, Rahimpour Sereshkeh Mahmoud Reza zis „Boby,  Nae Romeo zis „GRAFI” şi Parvas Hamid Reza, pentru săvârsirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de mare risc în formă continuată, informeză un comunicat de presă din partea DIICOT.

   În fapt s-a reţinut că inculpatul Alizadeh Amir Hossein, administrator al unui restaurant de tip fast-food cu specific Iranian  situat în municipiul Bucureşti, Bulevardul Constantin Brâncoveanu,  a utilizat respectiva locaţie pentru a depozita droguri, sume de bani provenite din vânzarea drogurilor, dar şi pentru a perfecta diferite tranzacţii cu heroină.

   În urma cercetărilor efectuate în cauză  a rezultat faptul  că inculpatul efectuează tranzacții cu importante cantități de droguri, de la 500 g heroină în sus/tranzacție, contra sumei de 13.000 – 14.000 euro/0,5 kg. Totodată, a rezultat faptul că, în derularea activităţii infracţionale, inculpatul a fost sprijinit de cătreun alt cetățean iranian, inculpatul Rahimpour Sereshkeh Mahmoud Reza, tranzacțiile efectuate de către acesta  având ca obiect cantități de peste 200 g heroină la prețul de 13.000 – 14.000 euro/0,5 kg, unul dintre clienţii acestuia fiind inculpatul Nae Romeo zis „Grafi”.

  S-a constatat faptul că inculpaţii au  coordonat, în proporție de 50-60%, piața ilicită a traficului de heroină din București, fiind cea mai importanta rețea de trafic de heroină care a acționat în capitală.

  Cu ocazia activităţilor efectuate în cauză  au fost indisponibilizate 800 de grame de heroină, 50 de grame de cocaină,  3.195 de euro, 770 de lire sterline, 300 de dolari americani,  15.200 de lei, 9 autoturisme și 25 de telefoane mobile.

  Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

  Suportul de specilitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul DIICOT şi  Direcția Operațiuni Speciale.
  Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii