Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Percheziții în Capitală și în județele Călărași și Dâmbovița. Persoane audiate pentru trafic de minori, proxenetism și lipsire de libertate

ro

10 Apr, 2019 18:36 1446 Marime text
Polițiștii de investigații criminale din București, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au efectuat în această dimineață 12 percheziții în București, Dâmbovița și Călărași.

Acțiunea a vizat locuințele a 12 persoane, bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și lipsire de libertate.

În fapt, în perioada septembrie 2018 - aprilie 2019, polițiștii de investigații criminale ai Sectorului 2 din Capitală, sub supravegherea procurorilor D.I.I.C.O.T., au documentat activitatea infracțională a unui grup organizat, cu preocupări pe linia săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, compus din 12 membri, ce acționa pe raza municipiului București și în județele Dâmbovița și Călărași.


Aceștia ar fi racolat persoane de sex feminin sau masculin, minori sau majori, pe care, prin întrebuințarea de violențe și amenințări, le determinau să se prostitueze în interesul patrimonial al acestora.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost găsite și conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală cele 12 persoane. De asemenea, au fost ridicate 3 pistoale tip airsoft, arme albe tip macete, cuțite și bastoane telescopice, utilizate de cei în cauză pentru intimidarea victimelor și persoanelor cu care se aflau în conflict.
După audieri, cele 12 persoane au fost reținute de procurorii D.I.I.C.O.T., pentru 24 de ore.

La activități au participat și polițiști din cadrul D.C.C.O., B.C.C.O. București, S.C.C.O. Dâmbovița, S.C.C.O. Călărași, precum și jandarmi din cadrul B.S.I.J.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii