Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:04 21 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Percheziții domiciliare în Târgu Mureș. Trafic de droguri de risc

ro

17 Jul, 2019 20:34 445 Marime text
Marți, 16.07.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Tîrgu Mureș – Serviciu Antidrog au efectuat un număr de 8 percheziții domiciliare pe raza acestui municipiu, la locuințele unor persoane suspectate pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
 
În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate două corturi special amenajate pentru creșterea plantelor de cannabis indoor, cu lămpi și ventilatoare, pregătite în vederea inițierii ulterioare de culturi, transmite Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.
 
Totodată, cu ocazia perchezițiilor efectuate în cauză s-a constatat că inculpatul P.I.D.  a înființat la locuința sa, dar și într-o încăpere disimulată într-un beci,  spații special amenajate pentru creșterea plantelor de cannabis indoor, cu sisteme de ventilație, iluminare și irigare individuală a plantelor, fiind identificate un număr de 120 de plante de cannabis, în diferite stadii de dezvoltare, cu dimensiunile între 25 și 105 cm.
 
De asemenea a fost ridicată cantitatea de 500 grame muguri de cannabis și o cantitate de ciuperci halucinogene și LSD.
 
La data de 16.07.2019 procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 ore a inculpatului  P.I.D., în vârstă de 44 de ani, pentru  săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.
 
La data de 17.07.2019 inculpatul P.I.D. a fost prezentat Tribunalului Mureș, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar prin încheierea de ședință instanța de judecată a admis cererea formulată de către procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș.
 
Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc, respectiv deținerea de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.
 
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Tîrgu-Mureș și  cadrelor de jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Regele Ferdinand I Tîrgu-Mureș.
 
Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii