Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:13 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT Grupare infracțională, specializată în trafic de persoane, destructurată

ro

06 Sep, 2016 14:34 1456 Marime text
Polițiștii din Călărași, sub coordonarea procurorilor DIICOT, în colaborare cu polițiștii spanioli, au destructurat o grupare infracțională, specializată în trafic de persoane. Au fost puse în executare zece mandate europene de arestare şi a fost recuperat un prejudiciu de 20.000 de euro.
 
La data de 24 august, ca urmare a unei cereri de asistenţă juridică internaţională, emisă de autorităţile spaniole, a fost desfășurată o operațiune comună, de către polițiștii români și de cei spanioli, simultan în Budeşti, judeţul Călăraşi, precum şi pe teritoriul Spaniei.
 
Astfel, au fost efectuate două percheziţii domiciliare la membrii unei grupări infracționale, specializate în trafic de persoane. Au fost puse în executare două mandate europene de arestare, emise de autorităţile spaniole, pe numele a doi bărbaţi din Budeşti.
 
Din cercetări, a reieșit că membrii grupării infracționale, cetăţeni români, ar fi recrutat, transportat şi adăpostit mai multe tinere din România, în scopul exploatării sexuale a acestora pe teritoriul Spaniei. În urma percheziţiilor, au fost ridicate înscrisuri referitoare la transferuri bancare din Spania către România.
 
Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, care a confirmat mandatele de arestare, fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, trafic de persoane, spălare de bani şi loviri sau alte violenţe. Concomitent, pe teritoriul Spaniei, au fost puse în executare și confirmate opt mandate de arestare, emise pentru aceleaşi infracţiuni, faţă de cetăţeni români, tot membri ai grupării.
 
Au fost identificate zece victime şi a fost recuperat un prejudiciu de peste 20.000 de euro.

Ti-a placut articolul?

Comentarii