Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:50 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DIICOT. Grup infracțional organizat, reținut pentru trafic internațional de droguri de mare risc

ro

16 Feb, 2018 15:13 1450 Marime text
La data de 16.02.2018, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Arad au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor CREȚAN MIHAI-ALEXANDRU, MIHAI CĂTĂLIN-VASILE, RAIN IOAN-MATEI şi  GĂBOREANU ALEXANDRA-MARIA, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de risc și mare risc în formă continuată şi trafic ilicit de droguri de risc și mare risc, în formă continuată.  

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2017, inculpații MIHAI CĂTĂLIN-VASILE, RAIN IOAN-MATEI, CREȚAN MIHAI-ALEXANDRU și GĂBOREANU ALEXANDRA-MARIA au constituit un grup infracțional organizat, având ca scop traficarea de droguri de risc și mare risc pe zona de vest a României.

S-a reţinut că inculpatul CREȚAN MIHAI-ALEXANDRU a cumpărat în mod repetat droguri de risc (cannabis) și mare risc (MDMA) din Olanda, introducându-le în țară, după care, cu ajutorul inculpaților MIHAI CĂTĂLIN-VASILE, RAIN IOAN-MATEI și GÂBOREANU ALEXANDRA-MARIA, le-a vândut consumatorilor.

În data de 23.01.2018, în mun.Timișoara, inculpatul RAIN IOAN MATEI a vândut 50 comprimate ecstasy la prețul de 1750 lei, la tranzacție participând și inculpata GĂBOREANU ALEXANDRA-MARIA.

În data de 15.02.2018, în mun.Timișoara, inculpatul RAIN IOAN MATEI  a fost prins în flagrant în timp ce oferea spre comercializare 250 comprimate ecstasy, la prețul de 7500 lei.

Cu ocazia percheziției corporale efectuate asupra inculpatului RAIN IOAN-MATEI au mai fost găsite 240 comprimate ecstasy iar  asupra inculpatului CREȚAN MIHAI-ALEXANDRU au fost găsite 2 comprimate ecstasy.

De asemenea, cu ocazia perchezițiile domiciliare au fost găsite şi ridicate 4535 comprimate ecstasy și 202 grame cannabis (masă brută),  în valoare de aproximativ 263.850 de lei.

   În cursul zilei de astăzi inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de  30 de zile.

   Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad.

”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, menționează procurorii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii