Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Descinderi de amploare la unități sanitare din Constanța, București și alte 20 de județe

ro

07 May, 2016 11:31 5839 Marime text
Poliția Română descinde astăzi la 25 de unități sanitare din București și alte 21 de județe, de unde ridică probe și înscrisuri, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și falsificare sau substituire de alimente ori alte produse.
 
Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din țară, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice — IGPR, desfășoară o acțiune în mai multe județe din țară, la unități spitalicești, pentru ridicarea de probe și înscrisuri.
 
Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor (faptă prevăzută de art. 352 din Codul penal) și de falsificare sau substituire de alimente ori alte produse (faptă prevăzută de art. 357 din Codul penal), sub coordonarea procurorilor din cadrul PÎCCJ, împreună cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății.
 
Sunt efectuate descinderi la 25 de unități sanitare din București și alte 21 de județe. Totodată, sunt puse în aplicare 4 mandate de percheziții domiciliare în București și Ilfov, la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale.
 
Conform acesteia, la activități participă 152 de polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice și specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, polițiști de investigare a criminalității economice, de ordine publică și specialiști criminaliști din cadrul DGPMB și de la inspectoratele de poliție ale județelor Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea.
 

UPDATE, ora 14.04:

Oficial de la Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie:

„Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 Cod penal şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse prev. de art. 357 alin. 2 Cod penal.

În cursul zilei de azi, 7 mai  2016, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  IGPR efectuează  4 percheziții în București și în județul Ifov. Sunt vizate sediul și punctele de lucru ale unei firme producătoare de dezinfectanți.  Totodată, au loc ridicări de probe și înscrisuri din 25 de unități sanitare de pe raza a 21 de județe și municipiul București”, se arată într-un comunicat.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii