Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demisii in transporturi Directorul general al Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale si directorul general al Tarom au renuntat la functii

ro

15 Mar, 2011 17:02 2313 Marime text
image-2011-03-15-8391991-41-ruxandra-brutaru.jpgDirectorul general al Tarom, Ruxandra Brutaru, si-a dat demisia, functia urmand sa fie preluata de altcineva incepand cu 1 aprilie, au declarat pentru HotNews.ro, surse din Ministerul Transporturilor. "Nu stim care este persoana care o va inlocui", au precizat sursele citate. Cu o zi in urma si directorul general al Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), Liviu Costache, si-a dat demisia. Pana la numirea unui alt director general la CNADNR, interimatul va fi asigurat de actualul adjunct, Daniela Draghia. PSD a solicitat in luna ferbuarie demiterea directorului Tarom, acuzandu-l de management defectuos. Purtatorul de cuvant al Departamentelor PSD, Olguta Vasilescu, a acuzat ca, in ultimul an, Tarom a inregistrat pierderi de 100 de milioane de dolari.

Senatorul PSD a solicitat ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, o ancheta asupra managementului Tarom.

PSD a mai solicitat Guvernului scoaterea Tarom de pe lista companiilor care urmeaza sa fie privatizate si reitereaza cererea privind demiterea conducerii companiei.

  • Tarom a fost inclusa pe lista companiilor monitorizate de Fondului Monetar International, in cadrul celui mai recent acord. FMI va urmari atat pierderile, cat si arieratele companiei.
  • De asemenea, scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI prevede faptul ca Guvernul Boc va cauta un investitor strategic pentru Tarom pana la sfarsitul anului 2011 si va privatiza compania de transport aerian atunci cand conditiile pietei o vor permite.
  • Bugetul rectificat pe 2010 al Tarom prevede o crestere a profitului de peste 2,7 ori fata de varianta initiala, de la 19,8 milioane lei la 53,56 milioane lei. Pentru 2011, Tarom intentioneza sa aiba profit zero.

Tarom a inregistrat pierderi in 2008-2009. Cifra de afaceri neta a Tarom in 2009 a fost de 267 de milioane de dolari. Pierderea a fost, potrivit datelor raportate la Ministerul Finantelor, de 77,2 milioane de dolari (calculata la cursul mediu de 3,04 lei/dolar).

Ruxandra Luciana Brutaru a fost numita in functia de director general al companiei Tarom in ianuarie 2009. Pana atunci, a ocupat pana in prezent postul de director general adjunct al companiei.

Liviu Costache a fost numit in functia de director general al CNADNR in septembrie 2010 la scurt timp dupa ce conducerea ministerului transporturilor a fost preluata de Anca Boagiu.

Sursa: Economie.Hotnews.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii