Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegaţie a Ligii Militarilor Profesionişti în dialog cu ministrul Apărării Naţionale. Ce propuneri au fost prezentate (galerie foto)

ro

24 Feb, 2018 11:17 2940 Marime text
O delegaţie a Ligii Militarilor Profesionişti s-au întâlnit cu ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor. Astfel, la masa dialogului, ministrul Fifor, având alături pe Generalul Gelaledin Nezir, Consilier al ministrului apărării, a purtat un amplu dialog cu delegația LMP, din care au făcut parte cap. Dănuț Albu, cap. Doru Păcurar, cap. Radu Gheorghe Gabriel, cap. Udrea Adrian și cap. Anca Constantin.
 
Reprezentanții LMP au prezentat ministrului un set de propuneri în 10 puncte, pentru îmbunătățirea activităților profesionale și protecția socio-profesională a militarilor profesioniști, vizând următoarele:
 
1. Proiectul de Lege a Statutului Cadrelor Militare, Gradaților și Soldaților;
2. Diurna echipajelor navelor militare pe durata participării la misiuni reale, operații navale;
3. Acordarea normei de echipare, similar cu situația în cazul cadrelor militare;
4. Plata orelor suplimentare;
5. Modificarea art. 1 din Hotărârea nr. 1867/2005 privind stabilirea cuantumului și condițiilor de acordare a compensației lunare pentru chirie cadrelor militare în activitate din Ministerul Apărării, în vederea echivalării compensației de chirie oferită în funcție de fiecare garnizoană în parte;
6. Accederea gradaților profesioniști direct în Corpul Subofițerilor;
7. Reînnoirea contractelor soldaților și gradaților profesioniști;
8. Acordarea gradelor de caporal clasa a II-a si caporal clasa a I-a;.
9. Acordarea semnului onorific „ÎN SERVICIUL PATRIEI” pentru Corpul SGP;
10. Acordarea indemnizației de comandă subofițerilor și maiștrilor militari care au militari în subordine, precum și celor care îndeplinesc prin cumul o funcție ce presupune exercitarea actului de comandă.
 
În cadrul întâlnirii oficiale, reprezentanții LMP i-au acordat ministrului Apărării Naţionale o plachetă din partea militarilor profesioniști, în semn de înaltă prețuire, pentru contribuția determinantă la modernizarea Armatei Române!
 
La scurt timp după încheierea dialogului, ministru Mihai Fifor a transmis public următorul mesaj:
 

„M-am întâlnit astăzi cu o delegaţie a Ligii Militarilor Profesionişti, coordonată de caporalul Dănuţ Albu, președintele Ligii, pentru a lua în discuţie un set de propuneri formulate de Consiliul Director ce vizează îmbunătăţirea condițiilor și cadrului de desfășurare a activităţilor profesionale de către soldaţii şi gradaţilor profesionişti. În cadrul discuţiei, am transmis un mesaj de sprijin din partea conducerii ministerului pentru acest important corp de militari activi şi mă bucur să vad că astfel de întâlniri au devenit unele periodice, cu beneficii evidente atât pentru soldaţii şi gradaţii profesionişti, cât și pentru echipa de conducere a ministerului, prin feed-back-ul venit din partea beneficiarilor strategiilor și politicilor de dezvoltare în domeniul gestionării resurselor umane, măsurilor de creștere a calității vieții, proiectele de modernizare a tehnicii de luptă și nu numai.”

 

"Determinarea, hotărârea, deschiderea către dialogul direct, înțelegerea exactă a problemelor ce preocupă Corpul SGP, toate sunt garanții că ministru Mihai Fifor este omul potrivit, la locul potrivit, decidentul direct implicat în soluționarea problemelor, pentru realizarea scopului nostru comun: o Armată puternică, capabilă să-și îndeplinească misiunile interne și internaționale!" - au precizat reprezentanţii LMP. 

Sursa foto şi text: Liga Militarilor Profesionişti
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii