Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:28 13 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Delegația Ligii Militarilor Profesioniști la o nouă întâlnire cu ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor. Militarii au primit mai multe vești bune

ro

10 Aug, 2018 07:32 1979 Marime text
Delegația Ligii Militarilor Profesioniști a avut o nouă întâlnire, ieri, cu ministrul Apărării Naționale Mihai Fifor, la sediul MApN. Potrivit reprezentanților LMP, problemele ridicate data trecută sunt, în cea mai mare parte, în curs de rezolvare, în septembrie speră să primească vești bune despre:
– Modificarea Legii 80/1995, în sensul în care SGP-ii cu studii superioare să poată accede în Corpul ofițerilor și maiștrilor militari sau posibilitatea avansării SGP cu rezultate deosebite în activitate, după 15 ani de carieră, în urma susținerii unor examene de specialitate, ca subofițeri sau maiștri militari.
– Modificarea Legii 384/2006 pentru a da și SGP posibilitatea să încheie contracte de muncă similare cu cele ale cadrelor militare în activitate, respectiv contracte încheiate pe perioadă nedeterminată, după 15 ani de activitate;
– soluții pentru echiparea SGP cu ținută de oraș, în toate unitățile militare din țară;
– Urgentarea plății orelor suplimentare;
– Dublarea diurnei militarilor aflați în misiuni de antrenament, tabere de aplicații pe teritoriul național. Pentru aceasta, este aproape finalizat textul unei Hotărâri de Guvern, care va fi prezentată în proxima ședință. Legat de diurne cuvenite pentru misiunile ambarcate executate în apele internaționale, rămâne în analiză posibilitatea schimbării acestora din dolari în euro;

De asemenea, în cadrul întâlnirii, delegația LMP a semnalat și alte aspecte, ridicate de camarazi care au fost reținute pentru analiză de dl. ministru, cum ar fi:

– menținerea amendamentului la Legea 171/2018, astfel încât să beneficieze de ea și militarii care au credite imobiliare in derulare;
 
– drepturile financiare aferente chiriilor se calculeaza prin raportare la anul 2009 ceea ce duce la un nivel scazut fata de prețurile de astăzi.
 

”S-a discutat cu ministrul apărării şi despre acordarea Semnului Onorific „În Serviciul Patriei”. Este un drept pentru care LMP se luptă de peste doi ani şi pe care iată, cu sprijinul ministrului Fifor, îl câștigăm, în sfârșit, nu doar pentru noi, cei din MApN, ci pentru toți camarazii din sistemul național de apărare.
După adoptarea legii 149/2018, MApN a inițiat în procedură de urgență elaborarea normelor metodologice de aplicare, pe care le-a armonizat cu toate instituțiile din sistemul de apărare.
Ce este cel mai important este faptul că de acest însemn onorific vor beneficia toți SGP-iştii, atat cei activi, cât şi cei în rezervă. Totodata, şi subofițerii şi ofițerii proveniți din rândul SGP vor beneficia de aceste drepturi.
Metodologia de acordare este gata, actul normativ urmând să fie aprobat de Comisia de acte normative a MApN în procedură de urgență, după care va fi semnat de ministru.
Termenul de intrare în vigoare este estimat la sfârşitul acestei luni” - a precizat Dănuț Albu, președintele Ligii Militarilor Profesioniști. 

Sursa foto: Liga Militarilor Profesioniști

Ti-a placut articolul?

Comentarii