Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delegaţia Ligii Militarilor Profesionişti, în dialog cu ministrul Mihai Fifor. Ce subiecte au fost dezbătute

ro

25 May, 2018 16:43 2125 Marime text

Ministrul Apărării Mihai Fifor a avut în data de 24.05.2018 o întâlnire de lucru cu delegația Ligii Militarilor Profesioniști, la care a participat și Șeful de cabinet al ministrului apărării, Generalul Gelaledin Nezir.

În cadrul întrunirii au mai participat Dănuț Albu, președinte LMP, Gabriel Radu, secretar LMP și Doru Păcurar, reprezentant LMP Brașov.

Aceștia i-au prezentat ministrului Mihai Fifor problemele militarilor profesioniști, bucurându-se de susținere înaltului responsabil guvernamental, în găsirea celor mai bune soluții pentru ridicarea standardului profesional și de viață al militarilor.

În cadrul dialogului direct s-a adus în discuție necesitatea finalizării Proiectului Legii Statutului cadrelor militare, gradaților și soldaților, precum și necesitatea înaintării unei Hotărâri de guvern, în vederea dublării misiei militarilor aflați în misiuni de instrucție, tabere de aplicații pe teritoriul național.

Un alt subiect discutat a vizat modificarea Legii 223/2015, astfel încât gradații profesioniști trecuți în rezervă din motive neimputabile lor, la vârsta de 40 de ani, să poată deschide dreptul de pensie, scăzând grupele de muncă.

S-a avut în atenție necesitatea modificării M-110, astfel încât copiii aflați în întreținerea SGP să beneficieze de decontarea tratamentelor medicale.

În ceea ce privește problema plății orelor suplimentare, ministrul Mihai Fifor i-a asigurat pe reprezentanții LMP că va lua măsuri în vederea rezolvării acestei probleme stringente.

În ceea ce privește problema diurnei marinarilor aflați în misiuni în apele internaționale, s-a avut în atenție necesitatea schimbării valutei din dolari în euro, abrogandu-se HG-1626/2004 si aplicarea L-121/2011.

În cadrul discuțiilor, delegația LMP a propus ministrului Mihai Fifor realizarea contractelor de muncă pe perioadă nedeterminată, situație care ar duce la rezolvarea unor probleme sociale și profesionale ale militarilor profesioniști.

De asemenea, a fost supusă atenției ministrului apărării problema militarilor declarați „apt limitat”, după ani de serviciu în slujba țării, precum și necesitatea găsirii unor soluții practice, astfel încât aceștia să nu fie dați afară din sistem, la sfârșitul perioadei de contract. S-a adus în discuție și revizuirea baremelor medicale.

Asociație socio-profesională reprezentativă a Corpului SGP, Liga Militarilor Profesioniști își reafirmă convingerea că dialogul deschis, direct este singura soluție pentru rezolvarea problemelor ce preocupă acest corp profesional, bucurându-se de deschiderea spre dialog și implicarea directă a factorilor decidenți din MApN.


Sursă foto: Liga Militarilor Profesioniști
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii