Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţiile prefectului Bola pe marginea condamnării primarului Nicolae Anghel „Prefectul este obligat să emită un ordin prin care se constată încetarea de drept a mandatului

ro

15 Nov, 2013 17:16 1113 Marime text
Prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, a declarat că, în ceea ce îl priveşte pe Nicolae Anghel, primarul comunei Castelu, condamnat la şase luni de închisoare, acesta va fi eliberat din funcţie. „Vom cere un înscris de la instanţă, din care să reiasă condamnarea şi faptul că decizia este definitivă. Ulterior, prefectul este obligat să anunţe Ministerul Afacerilor Interne. Iar apoi prefectul este obligat să emită un ordin prin care se constată încetarea de drept a mandatului şi, totodată, care să prevadă faptul că viceprimarul va prelua atribuţiile”, a explicat reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa.
Nu mai puţin important, prefectul Bola a precizat că MAI trebuie, în termen de maximum 90 de zile de la încetarea de drept a mandatului de primar, să anunţe data organizării alegerilor locale parţiale.
Amintim că instanţa a decis condamnarea lui Nicolae Anghel, primarul din Castelu, la şase luni de închisoare cu suspendare pentru neglijenţă în serviciu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii