Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Un jurnalist constănţean a fost nominalizat Decernarea premiilor concursului „Tânărul Jurnalist al Anului” (galerie foto)

ro

05 Nov, 2015 20:26 1952 Marime text
Freedom House România a lansat ediția 2015 a concursului „Tânărul Jurnalist al Anului” (TJA). În aceste momente, în cadrul unei conferinţe organizate la Bucureşti, se decernează premiile TJA de anul acesta. Cotidianul ZIUA de Constanţa a fost invitat la acest eveniment, numărându-se printre parteneri.

Cine sunt câştigătorii

Dan Tapalagă, editor HotNews decernează premiile la secţiunea „Justiţie şi Stat de Drept”. Attila Biro a câştigat premiul la această secţiune. „Dacă nu avem o justiţie curată, nu o să avem niciun stat. Acum, s-a dovedit că avem un stat, o ţară civică”, a declarat acesta.

A urmat secţiunea „Actualitate internă”, premiul fiind decernat de către Brîndușa Armanca. Cristian Andrei Leonte de la ziarul Info Sud-Est din Constanţa este laureat al acestei secţiuni, care a fost câştigată de Lina Vdovîi de la Casa Jurnalistului. „Mă înscriu de şapte ani la această competiţie, de când eram în primul an de facultate”, a precizat jurnalista.

La secţiunea „Mediu”, Matei Dumitru, redactor şef la Revista Ecologică, va decerna premiile. Andreea Pocotilă de la România Liberă a câştigat premiul acestei secţiuni.
 
În cadrul secţiunii „Economie”, Adelina Mihai de la Ziarul Financiar a obţinut locul 1, premiul fiind înmânat de către Stelian Muscalu de la Business Club Digi24.

La secţiunea „Investigaţii”, Liviu Avram, redactor şef adjunct la Adevărul, decernează premiile. Din juriu au făcut parte Liviu Avram, Paul Radu şi Dan Tapalagă. A fost desemnat câştigător Ionuţ Stănescu de la RISE Project.
 
În cadrul galei, Cristina Guseth a declarat următoarele: „Sper că în România încă există presă şi va fi o presă chiar mai bună!”.

În acest context, precizăm că, anul trecut, Andreea Pavel, jurnalistă la Info Sud-Est din Constanța, s-a numărat printre câştigătorii galei TJA. Articolul jurnalistei a fost apreciat pentru abordarea documentată despre poluarea produsă de lucrările miniere abandonate, pericolul extraordinar pus de iazurile de steril lăsate de autorități în voia sorții, precum cel legat de exploatarea de cupru la Altân Tepe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii