Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:55 16 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Decebal Făgădău „Sunt zone ce necesită atenţia comunităţii“

ro

31 Oct, 2016 14:22 2952 Marime text
După şedinţa Consiliului Local, primarul Constanţei, Decebal Făgădău, susţine o conferinţă de presă. 
 
„Sedinţă mai înfierbântată a CLM Constanţa, cu proiecte aşteptate de constănţeni. Unu – preţul gigacaloriei va fi 250 lei pe tot sezonul rece. Nu ne-am pierdut speranţa că Guvernul ne va ajuta. Doi – am aprobat cuantumul burselor şcolare pe care îl vom mări constant, iar nivelul burselor să fie corelat cu nivelul de studiu, pe cicluri: primar, gimnazial, liceal. Trei – am acordat bani pentru independenţa energetică a unităţilor de învăţământ şi pentru alte cheltuieli imediate ale acestora. Patru – am păstrat cuantumul tichetelor sociale de 40 lei, ele se dau în opt tranşe. Cinci – împreună cu BERD vom reorganiza RATC. Şase – cu banii luaţi de aici, azi, cu votul CLM, vom demara actualizarea PUG-ului municipiului.Şapte – vom avea staţii de încărcare pentru maşini electrice. Opt – pentru dezvoltarea oraşului am propus trei proiecte care nu au trecut, dar s-au gândit prin prisma politică.
 
Sunt zone ce necesita atenţia comunităţii. Avem puterea şi voinţa de a le igieniza şi a le face funcţionale. Nu avem 100 milioane pentru un stadion nou. Referitor la Palatul Copiilor Ministerul nu poate administra obiectivul. Voi relua aceste proiecte ori de câte ori va fi nevoie. Am discutat cu ministrul Lipa referitor la baza sportivă de pe Badea Cârţan şi stadionul Farul. Nu ştiu cum îi voi spune că nu am întrunit susţinerea consilierilor.
 
La Palatul Elevilor mă voi informa şi voi susţine în faţa Ministetului Educaţiei să nu excludă cluburi care activează acolo. 
 
Revenind la preţul gigacaloriei municipiul va acoperi subvenţia indiferent dacă Guvernul ne va ajuta sau nu financiar. Preţul de 250 lei nu este condiţionat de bugetul Guvernului. Va fi şi subvenţionat din bugetul local“, a menţionat Decebal Făgădău. 

UPDATE 1, ora 14.31

„Sper că după această perioadă electorală vom primi de la Guvern cei 66 milioane de lei solicitaţi de municipalitate“, a mai adăugat Făgădău.
 
Referitor la faptul că unii constănţeni nu au fost lăsaţi să vorbească pe diverse proiecte, Făgădău a menţionat că şedinţa CLM nu trebuie transformată în tribună electorală.
 
Despre situaţia oamenilor străzii – proiectul privind adaportul pentru iarnă nu a trecut – Făgădău a precizat că spaţiul indicat nu va obţine aviz ISU deci nu va putea funcţiona ca o sală de calculatoare.
 
Legat de împrumuturi, Făgădău a menţionat că gradul de îndatorare este de 5% din bugetul local.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii