Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De marţi iese soarele, dar temperaturile rămân scăzute - Vezi prognoza meteo pe trei zile

ro

20 Sep, 2010 14:44 1488 Marime text

După ce norii au acoperit aproape întreg teritoriul ţării, luni, de marţi soarele va reieşi însă temperaturile nu vor creşte foarte mult. Abia de miercuri vremea se va încălzi uşor.

Se răceşte luni în toată ţara, temperatura aerului urmând să se încadreze între 13 şi cel mult 23 de grade. Ploile nu lipsesc nici ele. Vor fi prezente şi active mai ales în Muntenia, Dobrogea, Moldova şi, local, Transilvania şi Oltenia.

Ba chiar, în Carpaţii de Curbură, ploile se anunţă torenţiale, cu acumulări de apă şi de peste 25 de litri pe metru pătrat.

În Bucureşti, ziua de luni a început cu 15 grade, iar peste zi nu ne aşteptăm la mai mult de 19 grade. În plus, vom avea parte şi de ceva ploi.

Marţi iese soarele, cerul redevine variabil şi doar prin sud şi la munte se mai aşteaptă ploi temporare şi izolate. Pe arii restrânse, ziua va începe cu ceaţă în zonele joase de relief, dar aceasta se va disipa până la amiază.

În sud-est, unde sunt cele mai mari şanse de ploaie, vântul va sufla destul de tare, dar în rest, nu va trece de moderat. Ceea ce e un lucru bun dacă ne gândim că temperaturile nu mai trec nicăieri de 21-22 de grade, valoare aşteptată şi în Bucureşti, unde după câteva ore de ceaţă, cerul adună nori din care cad ploi.

Cele mai mici valori, de altfel, vor rămâne la 16 grade, temperaturi aşteptate în general în depresiuni.

Miercuri, vremea se anunţă însorită, iar temperaturile sunt în uşoară încălzire. De la 17 grade în estul Transilvaniei, mercurul va urca spre 22-23 de grade în Capitală, unde iese soarele, până spre cel mult 25 de grade în Lunca Dunării. Şanse de ploaie sunt doar prin Carpaţii Orientali, dar în rest, norii nu vor prea lăsa precipitaţii.

Sursa: Realitatea.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii