Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:43 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De 1 Mai Turiștii, la pas printre șantierele din Mamaia (galerie foto)

ro

02 May, 2014 16:57 2751 Marime text
Începutul sezonului estival a prins litoralul românesc pe picior greșit. Deși o mare parte din stațiunea Mamaia este împânzită de construcții nefinalizate, în minivacanța de 1 Mai peste 80% din capacitatea de cazare a fost ocupată. Totuși, o bună parte din cafenele, baruri, restaurante și cluburi nu și-au deschis porțile. Altele s-au încăpățânat să primească turiștii.



Cel mai bun exemplu este piațeta Cazinoului din Mamaia, acolo unde se lucrează pentru cea de-a doua pasarelă pietonală. Momentan, lucrările nu au prins încă o formă. Dacă în anii trecuți piațeta era centrul de interes, întrucât cuprindea zona cu cele mai multe magazine, cafenele și restaurante, acum imaginea este total alta. Câteva dintre spațiile care înconjoară piațeta au rămas închise.



În partea opusă, se lucra de zor la terminarea aranjamentelor pentru cluburi, în timp ce sute de oameni se plimbau printre gunoaie și munți de materiale de construcții.



Pasarela de lemn care duce în larg a fost cel mai popular loc de pe plajă. Cu toate acestea, cafeneaua aflată chiar în mijlocul ei nu prea s-a bucurat de clienți. Chiar și așa, undeva mai aproape de mal era deja amenajată structura pentru deschiderea unei noi cafenele.



Restaurantele și cafenelele deschise cu ocazia începutului de sezon s-au bucurat pe deplin de clienți. De asemenea, telegondolele au fost pline ochi de turiști, la fel și deja celebrele autobuze supraetajate.
Spre seară, muzica răsuna din fiecare colțișor în care se afla câte o cafenea sau un club, asta și pentru că aseară s-a lansat oficial videoclipul stațiunii Mamaia și imnul acesteia.
Nelipsit de la această manifestare a fost primarul Constanței, Radu Ștefan Mazăre, care a petrecut în club până dimineață.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii