Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:57 16 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De 1 decembrie, ROM deschide Muzeului Tricolorului. Intrarea va fi liberă. Unde va fi deschis muzeul

ro

27 Nov, 2018 10:41 834 Marime text
ROM anunță deschiderea Muzeului Tricolorului, în care va expune 100 de povești despre patriotism, reinterpretate artistic. Muzeul, creat cu ocazia Centenarului, va putea fi vizitat în perioada 01-02 decembrie 2018, la Palatul Universului, sala Mezanin, în intervalul orar 11:00 – 22:00, iar intrarea este liberă.

Potrivit organizatorilor, vizitatorii vor fi întâmpinați cu steaguri și batoane ROM, iar iubitorii de muzică vor avea parte de o surpriză: un concert acustic al trupei Partizan, care va avea loc chiar pe 01 decembrie, ora 20:00, în cadrul Muzeului.

 „În an Centenar, ROM îi invită pe români să exploreze emoții autentice, transpuse artistic în cea mai frumoasă expresie modernă despre patriotism. 100 de povești despre valori, identitate și patriotism, „donate” de către români și reinterpretate de către artiști, în cele mai creative feluri, au fost expuse ca patrimoniu imaterial în Muzeul Tricolorului. În acest fel, ROM își aduce omagiul pentru acest moment istoric marcant”, a declarat Diana Bârlan, Group Brand Manager, Kandia Dulce.

Trei artiști și reprezentanții Kandia România au selectat 100 de povești dintre cele înscrise pe www.doar-tricolor.ro, pe care le-au expus în muzeu, iar 3 dintre acestea au prins viață, în cele mai creative feluri. Trupa Partizan, sculptorul Costin Ioniță și street artist-ul Pisica Pătrată sunt artiștii care au dat viață poveștilor despre tricolor, într-un concept expozițional creat de către renumitul arhitect Attila Kim.

Tricolorul devine astfel mai prezent în istorie ca oricând și se transformă din simbol în manifest, arborarea sa nemaifiind limitată la ziua de 01 decembrie.
Inițiativa face parte din campania „Pentru România, doar tricolor” și se desfășoară sub sloganul „ROM. Senzații tari. De Centenar”. Primul pas al campaniei a fost implementarea unui ambalaj special de Centenar, ROM devenind batonul care poartă #doartricolor.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • rica 05 Dec, 2018 02:08 A fost o pacaleala buna. fara director, fara istoria steagului, fara camere, fara ceva serios. Daca termenul de Festival se pune peste tot, denaturandu-se termenul, RROM a reusit sa denatureze termenul de MUZEU. cum ? Prin puerilitate si superficialitate. Jurnalismul lui mural sau panzat nu avea nimic cu esenta Tricolorului romanesc. Circului i s-a adaugat zaharelul, dat cu calicie de 3 fete sau chiar nedat, la sosire, pentru a le ramane lor. Cine-mparte parte-si face! Nu s-a auzit in boxe PE-al nostru steag e scris Unire, ci Partizan, pt ca atat ii duce mintea istorica pe organizatori...La asa serbare de Centenar, asa Muzeu, foarte in ton cu neserbarea...