Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dâncu Ponta nu va candida la preşedinţie. Athanasiu şi Năstase testaţi pentru Cotroceni?

ro

22 Jan, 2011 19:56 1383 Marime text

Într-o declaraţie pentru REALITATEA.NET, sociologul Vasile Dâncu analizează optiunile pe care le-ar avea în acest moment PSD pentru testarea unor candidaţi la presedintie, în contextul tot mai probabil al unei alianţe PSD/ACD. "După cum cunosc eu PSD, dorinţa lui Ion Iliescu va fi să fie testat un candidat de stânga clasic, cu pedigree, profesorul Alexandru Athanasiu, un intelectual tot mai prezent în spaţiul televizual al politicii. Probabil că o altă generaţie va gândi mai pragmatic, în favoarea lui Adrian Năstase. Evident, mulţi din asa-zişii "baroni locali", liderii din teritoriu, poate nu vor fi încântaţi de asta pentru că încă nu le-a trecut frica de "AN-ul". În contextul în care Victor Ponta a renunţat la competiţia pentru preşedinţie în favoarea poziţiei de premier, problema rămâne una serioasă. PSD trebuie să împingă în competiţia internă pentru candidatura la preşedinţie un candidat foarte bun, care să poată fi partener pentru Crin Antonescu, chiar dacî la final ar fi ales acesta din urmă. În caz contrar se va pierde din electoratul de stânga care trebuie motivat chiar pentru a-l vota pe Antonescu. Aici Victor Ponta va fi un fel de arbitru, rol pe care l-a ales deliberat. Pentru mesajul politic specific prezidenţialelor el îşi va alege un "partener" din PSD pentru Crin Antonescu."

Într-o asemenea variantă, sondajele pentru prezidenţiale ale alianţei PSD/ACD ar putea testa numele lui Athanasiu, Nastase, Antonescu şi, probabil, Voiculescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • profetii... 22 Jan, 2011 16:13 Dl.Athanasiu ii va ,,ciurui " la vot pe cei ai lui Basescu,end pdl, fara replica, ca sa folosim aceleasi vorbe ...Diferenta de clasa.Sa fie sanatos si sa aiba succes. Si asta chiar la anticipatele care or sa vina .