Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dan Neculăescu şi Rose Gottemoeller au salutat cooperarea excelentă dintre România și SUA

ro

28 Sep, 2016 23:06 1847 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Dan Neculăescu, a avut, pe 28 septembrie, o întrevedere cu Rose Gottemoeller, subsecretar de stat pentru controlul armamentelor și securitate internațională din Departamentul de Stat al SUA. La discuții a participat și Ștefan Tinca, secretar de stat pentru politica de apărare și planificare în Ministerul Apărării Naționale.
 
„Secretarul de stat Dan Neculăescu a felicitat oficialul american pentru preluarea, în perioada următoare, a poziției de secretar general adjunct al NATO și a adresat invitația de a efectua o vizită în România în această calitate. Cei doi oficiali au salutat cooperarea excelentă dintre România și SUA în domeniul securității, cu rezultate concrete în plan strategic, cum ar fi operaționalizarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice de la Deveselu și integrarea sa în sistemul NATO”, conform unui comunicat MAR remis ZIUA de Constanţa.

„În același timp, a fost evocată necesitatea implementării cât mai rapide și în termenele convenite a deciziilor adoptate la recentul Summit NATO, în special în ceea ce privește asigurarea prezenței Aliate pe flancul estic și sporirea securității în regiunea Mării Negre. Partea română a evidențiat importanța menținerii unității flancului estic, inclusiv în etapa de implementare a măsurilor privind prezența înaintată. De asemenea, a fost discutat și stadiul implementării măsurilor NATO de sprijin dedicate partenerilor estici”, se mai arată în comunicatul citat.
 
În cadrul întrevederii, au mai fost abordate teme de interes de pe agenda de securitate, cum ar fi evoluțiile regionale, dar și perspectivele controlului armamentelor, părțile subliniind interesul reciproc și oportunitățile de aprofundare a cooperării în cadru bilateral și multilateral. 
 
Rose Gottemoeller a asigurat partea română de sprijinul și deschiderea sa pentru o cooperare cât mai eficientă în cadrul NATO.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii