Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Cioloș nu este de acord ca terenurile să fie vândute cetățenilor străini

ro

21 Mar, 2016 16:35 3066 Marime text
 
Astăzi, Dacian Cioloș a precizat că nu este de acord ca terenurile să fie vândute cetățenilor străini deoarece pământul trebuie valorificat de comunitățile locale.
 

„Vreau să vă spun un mesaj foarte clar: nici eu nu îmi doresc ca pământul să fie vândut la străini, îmi doresc ca pământul să fie utilizat de comunitățile locale, pentru că e o resursă pe care greu o puteți obține din altă parte, nu puteți practic să o obțineți din altă parte. Dacă o pierdeți, odată ce ați renunțat la o astfel de resursă, cu greu puteți s-o obțineți înapoi. Însă, oricâte legi am da noi la nivel național pentru a legifera vânzarea pământului către străini, nu pot aceste legi să înlocuiască dorința dumneavoastră, a proprietarilor de a vinde sau nu pământul, de a-l vinde sau a-l valorifica la nivel local", a precizat Cioloș astăzi.

 
Totodată, premierul a transmis următoarele: „Nu facilitați cu orice preț vânzarea terenului până când nu ați făcut toate eforturile de a valorifica terenul respectiv în sat, cu comunitățile locale. Sigur că e mai ușor probabil să obțineți un anumit sprijin atunci când vine un străin să cumpere pământul și să vă roage să-l regrupați pentru a-l vinde. Dar gândiți-vă că în felul ăsta vindeți o resursă care e a comunității și pe care nu o mai puteți aduce înapoi”, a mai spus premierul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Mihai 19 Apr, 2016 20:18 Eu terenul meu il vand la cine vreu eu si nu la cine vrea el sau ea. E al meu si numai al meu si nici Cilos sau Marko nu are nici un drept peste el. Nici macar statul. Dincoace de gard e tara mea si punct. Daca doresc sa il vand la Jon, Jurgen, Vladimir sau Izmail e treba mea si doar a mea.
  • Moldoveanu Elena 16 Apr, 2016 11:35 Are dreptate dar nu este cam tarziu ?