Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:00 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se face repartiția absolvenților unităților de învățământ ale MAI

ro

05 Jul, 2018 09:33 519 Marime text


În data de 4 iulie a.c., Inspectorul General al Poliției Române, domnul chestor general de poliție Ioan BUDA, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai organizației profesionale și organizațiilor sindicatele din Poliția Română.
 
În cadrul acestei întâlniri, șeful Poliției Române a prezentat aspecte referitoare la repartiția absolvenților unităților de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne (școlie de agenți de poliție și Academia de Poliție Al.I.Cuza – București), pregătiți pentru nevoile Poliției Române.
 
Astfel, la data de 13 iulie a.c., vor fi repartizați 275 de ofițeri de poliție, iar la data de 20 iulie a.c., vor fi repartizați 1.094 de agenți de poliție.
 
Repartiția absolvenților va avea la bază următoarele criterii:
  • echilibrarea încadrării, pe principiul număr de polițiști, la 100.000 de locuiori,
  • prioritizarea zonei operative,
  • repartizarea unui număr mai mare de absolvenți unităților de poliție care vor un rol determinant în organizarea evenimentelor care decurg din preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, precum și
  • suplimentarea polițiștilor care desfășoară activități de prevenire și combatere a migrației ilegale, în colaborare cu structurile Poliției de Frontieră Române.
În acest sens, s-a stabilit că, până la data de 9 iulie a.c., atât la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, cât și la nivelul structurilor teritoriale, să se facă o analiză a rapoartelor de mutare care au toate aprobările necesare, urmând ca repartiția promoției să se facă în raport de aceste mutări, se precizează într-un comunicat remis de Centrul de Informare și Relații Publice, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Ti-a placut articolul?

Comentarii