Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum se confisca un Mercedes pe autostrada pentru 290km/h

ro

09 Aug, 2010 22:04 1959 Marime text

Politia din Elvetia a anuntat luni ca i-a confiscat masina unui sofer suedez care a fost surprins de aparatele radar in timp ce gonea cu 290 km/h pe o autostrada elvetiana, transmite AFP. Barbatul in varsta de 37 de ani conducea un Mercedes-Benz SLS AMG in valoare de 180.000 de euro.
Thomas Rohrbach, un purtator de cuvant al Biroului pentru sosele federale, a declarat ca nu stie daca viteza cu care a fost prins conducand suedezul este un record, deoarece autoritatile elvetiene nu au o statistica nationala. "Arata insa ca foarte aproape de un record", a declarat oficialul.

Politistii din cantonul Fribourg au precizat ca soferul a trebuit sa fie oprit de o forta de politie dintr-un canton vecin, dupa ce a trecut pe langa un radar fix de pe autostrada.

Dupa ce l-a eliberat, politia i-a ridicat permisul si i-a confiscat automobilul Mercedes-Benz SLS AMG in valoare de 180.000 de euro. Barbatul ar putea plati o amenda de pana la un milion de franci elvetieni (720.000 de euro), in functie de venitul sau.

Un judecator local a ordonat politiei sa retina masina ca si garantie, urmand ca decizia sa fie luata dupa un verdict al tribunalului si o posibila condamnare.

AFP precizeaza ca depasirea cu 25 km/kh a limitei de viteza de 120 km/h instituita pe autostrazile din Elvetia este considerata o infractiune. Amenzile depind de venitul soferului.

Rohrbach a precizat ca soferul suedez a depasit cu mult limita de viteza iat pedeapsa ramane la latitudinea magistratilor, care il pot sanctiona pe sofer cu o amenda de pana la 1.08 milioane de franci.

Afla aici mai multe despre astfel de amenzi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • din Romania 09 Aug, 2010 18:58 N-ai sa vezi in viata ta asa ceva in superba noastra patrie!!!...ever!!!...nici daca abia te-ai nascut! : (((