Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie Mesaje din suflet, de la Constanţa, pentru toţi românii

ro

01 Dec, 2014 09:49 10557 Marime text
La mulţi ani, români! La mulţi ani, România! La mulţi ani, constănţeni!

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor, oriunde ne-am afla. Este Ziua României, un moment pe care de 25 de ani românii îl celebrează în prima zi a lui decembrie, ziua în care românii au decis să se unească şi au format România Mare, acum 96 de ani. Alegerea zilei de 1 decembrie a făcut trimitere la unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România în 1918, respectiv la Proclamația de la Alba Iulia, de aceea, prima zi națională de 1 decembrie, în 1990, a fost celebrată de autorităţile postrevoluţionare la Alba Iulia.


În urmă cu 96 de ani, în fața a 100.000 de oameni, s-a dat citire votului Marii Adunări Naționale pentru unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu patria mamă. Aşa a devenit realitate dorința românilor care au luptat sute de ani pentru acest ideal suprem. În ziua în care românii de pretutindeni sărbătoresc ziua ţării lor, autorităţi centrale şi locale, români destoinici, dar şi constănţeni de seamă transmit mesajele lor românilor de pretutindeni.

Chestorul de poliţie Bogdan Despescu, inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa: „1 Decembrie este o zi de sărbătoare pentru noi toţi românii. Cu această ocazie, vă transmit salutările mele! Fie ca în această zi de sărbătoare să vă bucuraţi alături de cei dragi! La mulţi ani, România. La mulţi ani, români!”

Comisarul-şef Tudorel Dogaru, şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa: „Cred că ziua de 1 Decembrie este mai mult decât ziua naţională. Este o stare de spirit. Este un amalgam de sentimente şi trăiri: mândrie, bucurie, patriotism, redescoperirea unor valori naţionale peste care părea că se aşterne praful uitării... Este bine că românii au din nou mândria şi demnitatea care au caracterizat acest popor timp de sute de ani. La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”  

Vasile Cărbune-Cosac, preşedintele Tribunalului Constanţa: „La mulţi ani, România! La mulţi ani, tuturor românilor! Să fim mândri că suntem români!”  

Cătălin Filişan, avocat în Baroul Constanţa: „La mulţi ani România, la mulţi ani români şi tuturor celor care apară interesele naţionale!” 

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „Ziua de 1 Decembrie este providenţială. Ea urmează zilei naţionale creştin-ortodoxe, adică Sărbătorii Sfântului Apostol Andrei. Credem noi că cel care este Ocrotitorul României este cel care a determinat această inspiraţie divină ca tot poporul să meargă la Alba Iulia, în 1918 pentru a proclama Marea Unire. 1 Decembrie este o zi a lui Dumnezeu pentru tot neamul nostru. Rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne binecuvânteze să rămânem în pace, uniţi ca fraţii, drepţi în credinţă şi Să fie cu noi în toate momentele vieţii noastre“.

Eugen Bola, inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa: „Este un moment de aducere aminte a faptelor celor  care au pus mai presus de viaţa şi libertatea lor interesul naţional. Cei care au luptat pentru împlinirea unui deziderat naţional, şi anume Marea Unire a României. La mulţi ani, România!“.

Prof. univ. dr. Sorin Rugină, rectorul Universităţii Ovidius: „Multă sănătate, deoarece fiind sănătoşi putem realiza multe. Le doresc românilor cât mai multă determinare şi dorinţa de a-şi realiza visele. Un an mai bun în care să obţinem ceea ce ne dorim. Să fim cât mai motivaţi, comunicativi şi determinaţi. La mulţi ani, România!“

Dr. Vasile Popescu, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa: „Le doresc un an mai bun, în care să existe înţelegere, pace şi linişte sufletească“

Virgil Coman, şeful Direcţiei Judeţene a Arhivelor Statului Constanţa: „Urez românilor să fie fericiţi oriunde s-ar afla, pentru că măcar de 1 Decembrie, de Ziua României, să nu uite că sunt români“.

Valentin Vrabie, primarul comunei Peştera: „Cu prilejul Zilei Naționale a României, doresc din tot sufletul, tuturor românilor din ţară şi din străinătate, multă sănătate, înțelegere și iubire. Ziua de 1 Decembrie marchează un moment istoric în care sărbătorim unitatea şi spiritualitatea unui popor cu valori şi tradiţii care merită cinstite. Pentru că ziua de 1 Decembrie 1918 a reprezentat împlinirea unui ideal istoric, concretizarea visului mai multor generaţii de români, şi noi avem, astăzi, datoria de a păstra vie identitatea naţională, de a pune umărul la consolidarea unei Românii puternice, demne şi prospere! Numai împreună putem moderniza România şi numai împreună putem schimba în bine viitorul generaţiilor următoare. La mulţi ani!“.

Pianistul Harry Tavitian: „Cum ziua de 1 Decembrie e prefațată de Sfântulețul Andrei, care a propovăduit creștinismul pe meleagurile noastre, vă invit să ascultați o prelucrare a mea după «Deșteaptă-te române», pe care i-am dedicat-o lui Alexandru Popescu. Cred că au venit vremuri, când trebuie să apărăm România“.

Ancuţa Belu, primarul comunei Mihail Kogălniceanu: „Ziua Naţională a României este prilej de mare bucurie pentru toţi românii. Fie ca 1 Decembrie să ne aducă în fiecare an realizări de excepţie şi sa fim mândri că suntem români. La mulți ani de prosperitate şi bunăstare!

Dumitru Antonescu, antrenor la Performer Constanţa şi jucătorul cu cele mai multe meciuri (400) pentru Farul în Liga 1: „De 1 Decembrie, le urez românilor să aibă parte de o Românie mai bună, de un trai mai bun şi de un viitor mai bun. Să nu mai fie nevoiţi să plece din ţară şi să-şi poată creşte copiii în linişte şi pace”.
 
Ilie Floroiu, directorul Clubului Sportiv Farul Constanţa
: „La Mulţi Ani românilor de pretutindeni! E ziua noastră, a tuturor, şi trebuie să ne bucurăm de ea! Iar sportivilor care au obţinut titluri şi medalii şi în 2014 felicitări şi mult succes în sezonul viitor!”.

Eliza Samara, cea mai bună jucătoare de tenis de masă din România: „Iubesc România şi unicitatea ei. Sunt mândră că sunt româncă! Atunci când urc pe locul întâi şi se intonează Imnul Naţional, trăiesc un sentiment deosebit şi mă încearcă emoţii aparte. Nu m-aş muta niciodată din România şi din Constanţa. La Mulţi Ani, români, oriunde vă aflaţi!”

Daniela Vlădescu, directorul Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski“: „Doresc tuturor românilor să aibă numai bucurii şi siguranţă. Să ne bucurăm de ţara pe care o avem şi de bogăţiile ei. Să ne iubim, respectăm şi să avem linişte sufletească. La mulţi ani, România“

Ec. Mariana Gâju, primarul comunei Cumpăna: "La Mulţi Ani români de pretutindeni, La Mulţi Ani dragi fraţi cumpăneni!  Să fim mândri de ţara noastră, să fim mândri că trăim liberi în comuna noastră! Să învăţăm să iubim ţara şi să îi învăţăm şi pe copiii noştri să o iubească. La Mulţi Ani, România!"

Avramil Cadîr, veteran de război, Techirghiol: "La Mulţi Ani românilor, sănătate, prosperitate şi unitate! Să aibă grijă de ţara asta pentru care noi am luptat pe front. Patru ani am stat în tranşee, iadul pe pământ, pentru a ne păstra ţara şi pentru a ne numi români".

Gelil ESERGHEP, Președinte UDTTMR: „România îmbracă astăzi haine de sărbătoare, iar noi, tătarii, alături de întreg poporul român, din care facem parte integrantă, cinstim această zi importantă! În spiritul multiculturalității care a transformat țara noastră în model în întregul spațiu european, în numele bunei înțelegeri și respectului reciproc ce definesc relațiile interumane din spațiul carpato-danubiano-pontic, în memoria înaintașilor noștri care au murit pe fronturile de luptă, apărând această țară, ne alăturăm astăzi, cu prilejul Zilei Naționale a României, tuturor celor care gândesc, simt și trăiesc românește și transmitem și noi urarea „La mulți ani, România!”. Qayırlı yașlar, România!

Radu MAZĂRE, primarul municipiului Constanţa: „Românii să fie mai relaxați. Să fie sănătoși și să aibă puterea să treacă peste probleme“, a transmis edilul-şef al Consatnţei astăzi, după ce a ajuns în piaţa CET, acolo unde, de ziua României, muniipalitatea oferă tradiţională fasole cu cârnaţi.

Christian Gigi CHIRU, senator de Constanţa: „Cu mare bucurie transmit astăzi românilor şi locuitorilor judeţului Constanţa un sincer «La mulţi ani!». Profit de această ocazie şi de a reaminti tuturor constănţenilor, dobgenilor, românilor că şi noi am contribuit substanţial la Marea Unire din 1918, atunci când, pe 14 noiembrie 1878, am înfăptuit mica unire, ia teritoriul dintre Dunăre şi mare a revenit la patria mamă! Este de datoria noastră să păstrăm România aşa cum au gândit-o înaintaşii noştri! La mulţi ani România!“.

Reprezentanţii Consulatului General al Federaţiei Ruse la Constanţa: „Transmitem felicitări cordiale poporului român cu prilejul zilei naţionale a României. Consulatul General al Federaţiei Ruse urează poporului român prosperitate şi belşug. De asemenea, sperăm în continuarea relaţiilor bilaterale dintre popoarele noastre în scopul siguranţei şi păcii în regiunea Mării Negre“.

Ali Bozçalıșkan, Consulul General al Republicii Turcia la Constanța: „În zi de sărbătoare, transmit poporului român cele mai alese gânduri și îmi exprim convingerea că Turcia și România vor urma și pe viitor același drum în vederea cultivarii și promovarii bunelor relații bilaterale, a căror vechime se pierde în negura timpului. Datorită caracterului său multicultural, Dobrogea are un rol deosebit în acest sens. La mulți ani, România! Mulți ani fericiți, prieteni români!”

Reprezentanţii PNL Constanţa au transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României. Citeşte AICI ce spun reprezentanţii PNL.

Şi oficialii americani au transmis un mesaj de 1 Decembrie. Astfel, preşedintele Barack Obama şi secretarul de Stat american John Kerry au transmis, prin intermediul lui Dean Thompson, însărcinatului cu Afaceri al Ambasadei SUA, un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României.  Citeşte Mesajul de felicitare din partea Ambasadei SUA la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Ionuţ Alexandru, actor al Teatrului de Stat Constanţa: „Ce doresc pentru mine, urez și românilor - să ne trezim, să fim mai implicați în problemele și în bucuriile noastre ca nație, mai activi pe plan social și mai însetați de cultură! Citiți, informați-vă și mergeți la cât mai multe evenimente culturale! La mulți ani și bucurați-vă că sunteți români, mândriți-vă cu asta, însă nu încetați să demonstrați că sunteți demni de această titulatură!“.

Gheorghe Dragomir, deputat de Constanţa: „Marea Unire a însemnat fundamentul consolidării României ca stat modern șica  putere  regională  în  perioada interbelică,  dar  și  un  impuls  dat  economieiromânești, care a beneficiat de mai multe resurse.Partidul Național Liberal a susținut mereu ideea națională și  a fost artizan altuturor reformelor care au dus la modernizarea statului român și apoi a statuluinațional român“, a transmis parlamentarul constănţean, alături de tradiţionala urare de „La mulţi ani, România!“.

Tudor Nădrag, primarul oraşului Hârşova: „Bunul Dumnezeu să vă dea puterea şi tăria să treceţi peste greutăţile vieţii şi să va bucuraţi alături de cei dragi! Pentru că ne recunoaştem istoria, pentru că ne respectăm tradiţiile şi strămoşii, pentru că ne venerăm eroii, vom demonstra lumii că poporul român nu piere şi va dăinui pe acest pământ binecuvântat de Dumnezeu. La mulţi ani tuturor românilor!“

Decebal Făgădău, viceprimarul municipiului Constanţa: „Le urez tuturor să se ridice la înălţimea faptelor înaintaşilor şi la nivelul aşteptăilor umaşilor. La mulţi ani cu sănătate, împliniri, muncă şi spor!“

Carmen Lungu, directorul filialei Constanţa a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie: „Oriunde ne aflăm ştim cu toţii că astăzi este ziua noastră, a românilor. Le urez să îşi păstreze bunătatea sufletească, umorul şi le urez fericire, sănătate alături de cei dragi! România, te iubesc!“.

Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanţa: „De Ziua Naţională a României doresc tuturor constănţenilor sănătate, împliniri şi bucurii de tot soiul, dar mai ales estetice“.

Gheorghe Slabu, preşedintele PP-DD, filiala Constanţa: „La mulţi ani şi îi îndemn pe români ca, acolo unde sunt, şi oriunde Dumnezeu îi va îndrepta, să fie mândri că sunt români!“.

Mircea Titus Dobre, deputat PSD de Constanţa: “În fiecare an, de 1 Decembrie sărbătorim tot ce are mai bun România. Este un moment de bucurie şi de reflecție la viitorul nostru ca popor. Dar este şi un moment de bilanț, în care trebuie să vedem ce facem bine şi ce facem rău, indiferent de locul și de rolul nostru în societate. Eu îmi doresc ca România să fie o țară în care tinerii și bătrânii să fie respectați, motivați și ascultați. Îmi doresc un viitor prosper pentru profesori, medici și pentru mediul de afaceri. De Ziua Națională a României îmi doresc ca fiecare dintre noi să se gândească la binele țării noastre! La mulți ani, România! La multi ani, români!”.




Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii