Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:46 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu ce sumă este asigurat riscul de deces al persoanelor din avionul căzut în Apuseni

ro

22 Jan, 2014 02:11 1941 Marime text
Avionul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă implicat în accidentul din Apuseni este asigurat la Omniasig, iar poliţa emisă acoperă riscul de deces sau invaliditate totală permanentă în cazul piloţilor şi pasagerilor până la suma totală de 287.500 euro, potrivit datelor obţinute de MEDIAFAX.
Poliţa a fost încheiată pentru perioada 13 mai 2013-12 mai 2014 şi acoperă toate cele 16 avioane şi elicoptere ale Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, care a plătit 160.020 lei pentru asigurare.
Potrivit poliţei, daunele provocate terţilor de prăbuşirea aeronavei Britten Norman Islander BN 2A-27 (indicativ YR-BNP) sunt acoperite de Omniasig până la suma maximă de 8,05 milioane de euro.
Suma asigurată în caz deces şi invaliditate totală permanentă este de 287.500 euro pentru piloţi şi pasageri, în cazul unui zbor comercial.
Această sumă se împarte la numărul persoanelor prezente la bordul aeronavei la momentul accidentului.
Pentru un zbor şcoală, suma asigurată este de 115.000 euro pentru piloţi, elevi şi pasageri.
"Omniasig Vienna Insurance Group confirmă faptul că aeronava implicată în tragicul accident de luni, 20 ianuarie, aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie, era asigurată la compania noastră prin intermediul unei poliţe de răspundere civilă faţă de terţi şi a unei poliţe de asigurare de accidente a personalului navigant şi a pasagerilor. Mai multe detalii vor putea fi stabilite pe măsură ce vor evolua investigaţiile oficiale aflate în desfăşurare", se arată într-un răspuns al asigurătorului remis la solicitarea MEDIAFAX.
Omniasig nu a prezentat şi informaţii privind asigurarea piloţilor şi a pasagerilor sau a aeronavelor.

Ti-a placut articolul?

Comentarii