Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM a încuviinţat percheziţionarea procurorului Emilian Eva, cel care l-a trimis în judecată pe Dan Voiculescu

ro

25 Jun, 2015 14:36 1759 Marime text
 
În şedinţa din data de 24 iunie 2015, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, cu privire la magistratul Eva Emilian, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, percheziţia domiciliară la imobilul unde locuieşte efectiv, la biroul unde îşi desfăşoară activitatea din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, corporală şi a autoturismului personal.
 
Solicitarea a fost prezentată Secţiei pentru procurori a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei.

Procurorii DNA fac 10 percheziţii în municipliul Iaşi. Percheziţii au loc la la Parchetul Tribunalului Iaşi, la locuinţa procurorului Emilian Eva şi la mai multe societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice într-un dosar de corupție în legătură cu protejarea patrimoniului cultural național mobil, faptele fiind comise în perioada 2011-2015.
 
Potrivit unor surse citate de România TV, Emilian Eva este suspectat că a vândut ilegal peste două sute de tablouri în valoare de 300.000 de euro. Procurorul vindea tablourile prin intermediul unor anunţuri postate pe internet.
 
Emilian Eva, fost procuror la DNA Iaşi, în prezent procuror la Parchetul Tribunalului Iaşi, a devenit cunoscut după ce l-a trimis în judecată, în decembrie 2008, pe Dan Voiculescu, condamnat în baza probatoriului la 10 ani de închisoare.
 
Potrivit ziaruldeiasi.ro, în octombrie 2014, procurorul Emilian Eva a fost sancţionat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cu diminuarea indemnizaţiei cu 20 la sută pe o perioadă de cinci luni, pentru modul în care a anchetat un dosar de corupţie al unor interlopi ieşeni. Prin aceeaşi decizie a fost sancţionat disciplinar şi procurorul Sorin Mihail Călin, care a primit un avertisment.
 
Inspectorii judiciari au stabilit că Emilian Eva şi Sorin Călin au avut manifestări care "au adus atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu" şi şi-au exercitat funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

Emilian Eva a mai fost cercetat disciplinar de CSM în 2009, după ce unul dintre colegii lui l-a reclamat pentru că l-ar fi rugat să-i înmâneze copii după un raport de constatare dintr-un dosar şi i-a cerut detalii din acest dosar în care figura primarul din Dumeşti, cu care are o relaţie strânsă de prietenie.  În acest caz, Eva a fost găsit nevinovat.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii