Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:23 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Criză la McDonald's Directorul general Don Thompson a demisionat

ro

29 Jan, 2015 08:13 817 Marime text
Numărul unu mondial în fast-food, McDonald's, a anunţat ieri plecarea neaşteptată a preşedintelui-director general Don Thompson, după un 2014 "negru", marcat de o scădere a vânzărilor, scrie Mediafax.
 
Don Thompson va renunţa la funcţiile de director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie "după 24 de ani de serviciu în companie", a anunţat grupul într-un comunicat.
 
El va fi înlocuit de la 1 martie de Steve Easterbrook, prim-vicepreşedintele însărcinat cu marca McDonald's.
 
Lanţul de restaurante se confruntă cu o perioadă dificilă. Vânzările companiei au scăzut în 2014, iar profitul a fost sub aşteptări.
 
Lanţul fast-food, fondat în 1955 de către Ray Kroc, a fost afectat de concurenţa dură a rivalilor săi din Statele Unite, de probleme de ordin sanitar în Asia şi de anumiţi factori geopolitici.
 
Grupul a decis să facă o pauză în privinţa deschiderii de noi restaurante, în care va investi doar două miliarde de dolari anul acesta, cel mai slab nivel din ultimii cinci ani.
 
"Este dur să părăseşti «McFamily», dar vine o vreme pentru toate. Sunt sigur că, încredinţând frâiele lui Steve, vom continua să facem grupul şi marca să progreseze", a declarat Thompson, citat în comunicat.
 
Sursa: mediafax.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii